fejlesztés

2020.10.24. 13:30

A közbeszerzési eljárás készül a Dayka utcához

Jövőre készülhet el a Dayka Gábor utca meghosszabbítása a Meggyesalja utcáig.

Szaniszló Bálint

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szent István teret érintő miskolci főtérprojekthez kapcsolódva forgalomátszervezésre és – ezzel együtt – egy új átkötőút megépítésére is szükség van a jelenlegi Dayka Gábor utca meghosszabbításával egészen a Meggyesalja utcáig. A belváros felé közeledő forgalmat így át lehet terelni az északi tehermentesítő útra.

Majd’ egymilliárdból

A projekt finanszírozására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból 900 millió forintot nyert el az önkormányzat, és a befejezési határidő 2021. december 31-e. Mint megtudtuk, jelenleg a kivitelezés közbeszerzési eljárásának előkészítése folyik, a kivitelezés várhatóan 2021. első negyedévében kezdődhet meg. A projekt keretében egy 2-szer 1 sávos, zöld sávval és járdával ellátott átkötőút épül a Dayka Gábor és a Meggyesalja utca között. Az útépítés miatt le kell bontani a Petőfi utca 9. és 11., valamint a Meggyesalja utca 8. és 10. szám alatt található, ma már üres épületeket.

Jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a projekt keretében a Rácz György és Meggyesalja utca, a Dayka utca és a Meggyesalja utca, a Dayka utca és a Petőfi utca, valamint a Dayka utca és a Hunyadi utca kereszteződésében, és jelzőlámpás gyalogátkelőhely lesz a Kálvin János utcánál.

A gépjárműforgalom átterelése a belváros másik oldalára egyben azt is jelentheti majd, hogy az ott lévő északi tehermentesítő utat egészen a Búza térig négysávossá kell alakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában