koronavírus

2020.10.24. 14:00

A járvány miatt költöznek

Szombattól kezdődően szünetel a Semmelweis Tagkórházban a belgyógyászati ellátás.

20200319 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Járványügyi ellátóközponttá alakítják át a Semmelweis Tagkórház fekvőbeteg-ellátásának területét.

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

„A koronavírus-esetszám emelkedéséből adódóan szükségessé vált a belgyógyászati ellátás átszervezése annak érdekében, hogy a belgyógyászati épületben található ágykapacitásokat is a koronavírus-fertőzés-gyanús, illetve igazoltan fertőzött betegek ellátása érdekében igénybe tudjuk venni” – tájékoztatta az Észak-Magyarországot dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója. Közleményében emlékeztet arra, hogy a megyei kórház Semmelweis Tagkórháza első vonalbeli járványügyi ellátóhely.

Áthelyezik, hazabocsátják

„Ebből adódóan a Semmelweis Tagkórház belgyógyászati osztályain fekvő betegek közül a gyógyultakat, illetve a háziorvosi felügyeletet igénylőket hazabocsátjuk,

a továbbra is kórházi ellátást igénylő betegeket a Szentpéteri kapui telephelyen helyezzük el” – fogalmazott.

Közleményéből kiderül, hogy október 24-től kezdődően szüneteltetik a Semmelweis Tagkórházban a belgyógyászati ellátást. „A belgyógyászati betegek ellátását a központi telephely (Szentpéteri kapu) I., II., III. számú Belgyógyászati Osztálya, valamint a Semmelweis-telephely belgyógyászati osztályai a beköltözést követően a jelenlegi (Szentpéteri kapui) ápolási épületben végzik”, tudtuk meg; a járóbeteg-rendelések átszervezéséről pedig néhány nap múlva adnak tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában