'56

2020.10.24. 11:00

A forradalomra emlékeztek Miskolcon

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapján városszerte több ünnepi megemlékezést is tartottak Miskolcon.

Pap Gyula

Fotó: Kozma István

A járványhelyzet miatt a Miskolci Nemzeti Színházban tartott hagyományos ünnepség az idén elmaradt. Tíz helyszínen emlékeztek néma főhajtással, a központi megemlékezésnek a Petőfi tér adott otthont, ahol Veres Pál Miskolc polgármestere mondott beszédet. „A város közösen emlékezik és közösen hajt fejet a hősök és mártírok emléke előtt, mert közös a múltunk, közös a jövőnk, és közös a bátrak emlékezete, a mi legértékesebb, közös örökségünk.” – hangsúlyozta a polgármester.

Koszorúzással emlékeztek többek között a Zsolcai kapui és a Misley Emese emléktáblánál – itt a Fidesz-KDNP képviselői külön emlékeztek meg – a Romek emlékoszlopnál, a Nagy Imre emléktáblánál, Miskolc Város Elesett Hőseinek emlékművénél, a Nagy Attila szobornál, a Széchenyi emléktáblánál, a Szabó Lőrinc emléktáblánál, az Oláh Miklós szobornál, a Megyei Munkástanácsok emléktábla és Babits László emléktáblánál, és a Digép munkásgyűlés emléktáblánál.

 

(A borítóképen: Veres Pál polgármester (középen), balján Csöbör Katalin országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában