A hét legjobb képei

2020.09.05. 12:00

Tour de Hongrie, iskolakezdés és diplomaosztó – a 36. hét legjobb képei

Heti összefoglaló a hét legérdekesebb fotóival. Nézze meg Ön is!

Kardos Katalin

Történelmi lovasportyázók a Diósgyőri várnál

A hét elején megkezdődött az iskola, szeptember elsejével becsengettek a diákoknak. Rendkívüli iskolakezdés volt ez az idén, az esős napot a koronavírus árnyékában kezdték meg a tanulók.

A legfontosabb a biztonság: hőméréssel és kézfertőtlenítéssel kezdődtek az egyetemi diplomaosztók is a héten. Maszkban, a megfelelő védőtávolság betartásával, hozzátartozók részvétele nélkül ünnepeltek csütörtökön azok a végzős hallgatók a Miskolci Egyetemen, akik vállalták, hogy személyesen veszik át diplomájukat. Csütörtök délelőtt a Bölcsészettudományi Kar és a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet diplomaosztó szenátusi ülésén vettek részt. Csütörtök délután tartották az Állam- és Jogtudományi Kar, illetve az Egészségügyi Kar diplomaátadóját. Az ünnepségsorozat pénteken a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, a Műszaki Földtudományi Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar és a Gazdaságtudományi Kar végzős hallgatóinak oklevélosztójával folytatódott.

A héten zajló Tour de Hongrie kerékpárverseny utolsó két fordulója megyénket is érintette. Az elmúlt esztendőkben rajt- és célvárosként is helyszínt adó Kazincbarcikán idén is nagyon várták a viadalt. Jakub Mareczko nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny negyedik, Sárospatak és Kazincbarcika közötti szakaszát. A zárónapon borús időben vágott neki Miskolcról a 188 kilométeres, 3259 méter szintkülönbséget tartalmazó távnak a mezőny, amely végül magyar győzelemmel ért véget. Valter Attila nyerte az országúti kerékpáros körversenyt, miután a szerdai zárószakasz utolsó kilométerén kiváló versenyzéssel lerázta riválisait.

Kapcsolódó cikkeink:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában