koronavírus

2020.09.03. 18:30

Szigorúbb járványügyi intézkedések Miskolcon

Látogatási tilalom és maszkviselési kötelezettség lép életbe több helyszínen és rendezvényen a városban.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A koronavírus erősödésével Veres Pál polgármester kérésére péntektől kijárási- és látogatási tilalom lép életbe a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) által fenntartott három idősotthonban és három gondozóházban – tájékoztatott a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Továbbá hétfőtől Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának és a Miskolc Holding Zrt-nek ügyfélszolgálatain az eddigi kötelező maszkviselés és kézfertőtlenítés mellett minden esetben lázmérésre is sor kerül. A város által fenntartott kulturális- és sportintézmények, zárt légtérben történő rendezvényein kötelező a maszkviselés. A Búza téri piacon, a Vasgyári piacon és a város által működtetett őstermelői piacokon péntektől szintén kötelező maszkviselést írtak elő.

Hatéves kortól

Az MVK Zrt. járatain a maszkviselést jelenleg a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet szabályozza. Ennek értelmében a hatodik életévét be nem töltött kiskorúak kivételével mindenki köteles a tömegközlekedési eszközön szájat és az orrot eltakaró védőeszközt viselni. Szeptembertől a járművezetők számára is előírták ezt.

A miskolci tömegközlekedési vállalat több csatornán is felhívja a figyelmet a maszkviselés hiánya esetén alkalmazható szankciókra. A maszk használatát a járművezetők, ellenőrök ellenőrzik, és ha szükséges, felhívják az utasok figyelmet a szabály betartására. Aki a kötelezettséget ezek után is figyelmen kívül hagyja, azt az utazási feltételek szerint kizárják a közösségi közlekedési szolgáltatásból. Ezen szabályok betartása mellett Veres Pál arra kérte az MVK Zrt. szakembereit, hogy folyamatosan figyeljék az utasforgalmat, és ha a járványhelyzet miatt szükséges, azonnal avatkozzanak be. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amennyiben indokolt, plusz járatokat indíthat a közlekedési vállalat – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában