Kollégium

2020.09.02. 07:00

Szigorú szabályokat hoztak a kollégistáknak

A Miskolci Egyetem hallgatói vasárnap a legszükségesebb holmikkal költözhettek be.

Apagyi Beáta

20200824 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország A Miskolci Egyetem gólyatábor a járványügyi szabályok betartásával került megrendezésre.

Fotó: Bujdos Tibor

A változtatások értelmében kötelező a szájat és az orrot eltakaró eszközök használata, a kijelölt bejáraton való átlépéskor testhőmérséklet-mérésen és kézfertőtlenítésen kell átesniük a kollégiumban lakóknak. Visszavonásig szünetel a közösségi terek használata, a vendégfogadás, nem tartanak rendezvényeket. A kollégiumi vezetőség közleményében felhívta a hallgatók figyelmét, hogy tartózkodjanak a gyülekezéstől a közös helyiségekben, mellőzzék a lift használatát.

Érezhető bizonytalanság

Norbert, a Miskolci Egyetem hallgatója már tapaszalt kollégistának számít többévnyi be- és kiköltözéssel.

– Egy ilyen rendhagyó évben nem számít az ember hagyományos tanévkezdésre. Az előző félévet a kollégiumok bezárása után csoporttársak albérletében töltöttem, mivel Miskolc mellett lévő településen dolgozom, azt nem folytathattam otthonról. Vasárnap a beköltözésre két sporttáskával érkeztem, igyekeztem azokat a dolgokat magammal hozni, amikre biztos, hogy szükségem lesz az elkövetkezendő időkben. Ismerősöket kérdezve kiderült, hogy osztják ezt az elgondolást. Vasárnap, megérkezésünk után ki kellett töltenünk a járványügyi kérdőívet, felhívták a figyelmünket a maszk viselésére, a fertőtlenítésre – mesélte a hallgató.

Lilla és párja idén már nem vállalták a bizonytalansággal járó kollégiumi költözést.

– Az első bezárás után kerestünk a párommal egy hosszú távra szóló albérletet. Egyáltalán nem bánom, hogy erre sor került, nem szerettem volna, ha a járvány esetleges második hullá2miatt ismét fedél nélkül maradunk és barátoknál kell magunkat meghúznunk. Mindenesetre, ha most kellene beköltöznöm, nem vinnék magammal túl sok holmit, csak annyit, amivel könnyen tovább lehet állni – mondta.

(A borítóképen: A Miskolci Egyetem hallgatói már gólyaként is a szigorú járványügyi szabályokkal ismerkedhettek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában