felújítás

2020.09.26. 18:30

Százéves épület újul meg

Az energetikai felújítás után a kor követelményeinek megfelelő polgármesteri hivatala lesz Farkaslyuknak.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A hét elején megkezdődött a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése Farkaslyukban. Az Ózdhoz közeli településen egy közel száz évvel ezelőtt átadott épület újulhat meg két másik közintézménnyel együtt, nagyságrendileg 240 millió forintból. Nyáron ugyanis elkezdődött az iskola, majd a tornaterem rekonstrukciója, a kivitelező pedig hétfőn hozzákezdett a hivatal felújításához. Pintér Zsolt polgármester érdeklődésünkre elmondta: a farkaslyuki bányának korábban ez volt az iskolája, amelybe a hivatal a 2000-es évek elején költözött át. Azóta nyílászárókat cseréltek, de ilyen nagy volumenű munka egyáltalán nem volt.

Kipótolták

– Ez a munka egy korábban elnyert pályázatnak köszönhetően valósulhat meg, de a mostani költségeket már nem fedezte volna az évekkel ezelőtti költségvetés. Ezért kértem Riz Gábor országgyűlési képviselő segítségét, hogy az elnyert 211 millió forintot pótolják ki további 28 millió forinttal, ami meg is valósult – fogalmazott Pintér Zsolt polgármester. – Így mindhárom közintézményünk esetében elvégezhetjük a fejlesztéseket. A polgármesteri hivatalnál a homlokzatszigetelés, a nyílászárók és a fűtés korszerűsítése mellett kicseréljük a kazánt, az épület tetejére pedig napelemek kerülnek.

Átmeneti időszak

A tetőt egyébként az önkormányzat önerőből hozta olyan állapotba, hogy a napelemek biztonságosan felhelyezhetők legyenek. Ezután pedig a hivatalt is ki kellett költöztetni, hogy a felújítást zavartalanul végezhesse a kivitelező.

– Az akadálymentesített ifjúsági házban tartjuk az ügyfélfogadást, és a napi feladatokat is ott látjuk el – folytatta Pintér Zsolt. – Ez most egy átmeneti időszak, amely a vállalkozó szerint december elejéig, közepéig tarthat. Természetesen vállaljuk ezt a kis „kellemetlenséget”, hiszen utána olyan hivatalunk lesz, amelynek olcsóbbá válik a fenntartása, és az ember komfort érzete is nagyobb lesz az épületben.

(A borítóképen: A farkaslyuki hivatal munkaterületté változott)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában