bűnmegelőzés

2020.09.18. 19:30

Siker, ha a bűnöző gyermeke tanulni akar

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács alakuló ülését szerdán tartották a polgármesteri hivatal dísztermében.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Ádám János

A 2013-ban elfogadott Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia 2023-ig határozza meg a feladatokat. A jelenleg hatályos intézkedési terv alapján a célkitűzések helyi megvalósítása érdekében hozták létre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanácsot. A tanács megalakulásával a társadalmi bűnmegelőzés területén egységesen működő, szolgáltató- és stratégiai szemlélet kialakítására, valamint a bűnmegelőzés helyi szereplőinek összefogását erősítő kezdeményezésre nyílik lehetőség.

Négy célcsoport

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács alakuló ülését szerdán tartották a polgármesteri hivatal dísztermében, melyen a megyénkben a bűnmegelőzésben érintett szervezetek vezetői által delegált tagok jelentek meg.

Az ülésen Hatala József elnök ismertette a jövőbeni feladatokat, a megalakulás célját, és kérte a jelenlévőket, hogy szakmai munkájukkal és közreműködésükkel segítsék a bűnmegelőzés hatékonyságát. Az elnök a tanács társelnöki feladataival Lupkovics Beátát, titkári teendőinek ellátásával pedig Szabó Pétert bízta meg. A tanács saját ügyrendjét ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyöntetűen elfogadta.

Az elnök felvázolta a tagoknak, hogy az ülések nem mindig ugyanazon helyszínen lesznek. Hiszen tanúságokat, tapasztalatokat ott tudnak szerezni, ahol éppen valamilyen program zajlik. Például iskolákban vagy akár büntetés-végrehajtási intézményekben. Kiemelte a négy legfontosabb területet, amellyel foglalkozni kell. Vagyis, hogy az ifjúság ne váljon áldozattá vagy elkövetővé, a másik az idősek védelme, a harmadik a települések biztonságának kérdése, a negyedik pedig azok köre, akik már összetűzésbe keveredtek az igazságszolgáltatással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában