időközi választás

2020.09.11. 08:00

Öten lennének polgármesterek Vattán

Öt polgármesterjelölt és tizen­nyolc képviselőjelölt indul a vattai időközi választáson.

Tóth Balázs

Forrás: vatta.hu

Szeptember 20-án választanak új polgármestert és képviselő-testületet Vattán. A tavaly október 13-án megtartott rendes választáson két jelölt indult volna, ám az újra induló korábbi polgármester, a Fidesz–KDNP színeiben induló Korán István a választás előtt elhunyt, helyette nem tudott új jelöltet állítani a párt, a másik jelölt pedig nem lépett vissza. A független Vas Béla így egyedüli indulóként nyert a választáson. A vattai önkormányzat képviselő-testületének tagjai viszont új választást szerettek volna, mert a polgármester csak 62 támogató voksot kapott, 242-en érvénytelenül szavaztak. A testület június 24-én mondta ki határozatban a feloszlást.

Most öten indulnak a polgármesteri posztért – Birinyi László, Kovács István, Kőmíves Tibor, Simonfi Károlyné és Üveges János Norbert –, mindannyian függetlenek. Birinyi tagja volt a korábbi testületnek, és a település alpolgármestere volt az előző ciklusban és a mostaniban is.

A képviselői helyekért indulnak többek között a feloszlott testület tagjai, valamint a leköszönt polgármester, illetve a mostani polgármesterjelöltek közül négyen is, Birinyi Lászlót leszámítva. 2019-ben csak hatan pályáztak a négy képviselői helyre, míg 2014-ben még 19 induló volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában