politika

2020.09.25. 20:30

Névvel és arccal állítják, hogy Bíró László nem fizetett nekik

Arcukat és nevüket vállalták a Hír TV riportjában azok a varrónők, akik azt mondják, hogy a jobbikos Bíró László fizetés helyett megfenyegette őket.

Budapest, 2020. január 29. Magyar Zoltán jobbikos országgyûlési képviselõ (j) és Bíró László, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselõje sajtótájékoztatót tart a tokaji borokkal kapcsolatban Budapesten, a Legfõbb Ügyészség épülete elõtt 2020. január 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A nevüket és arcukat a kamera előtt vállaló alkalmazottak azt mondják, miután nem kapták meg a munkabérüket, telefonon közösen felhívták Bíró Lászlót, aki azt válaszolta nekik: ha még egyszer megkeresik, lelövi őket.

„Amikor a fizetésemet és a többi kolléganőjét nem fizette ki, próbáltuk felvenni vele a kapcsolatot, telefonon elérni, akkor azt mondta, hogy ne hívjuk, mert nem ér rá. Megfenyegetett bennünket, mi nem mertünk ujjat húzni vele” – nyilatkozta az arcát és a nevét vállaló, egykori munkavállaló. Korábban az arcukat és hangjukat nem vállalva szólaltak meg az egykori munkavállalók a Hír TV Informátor című műsorában. Arról beszéltek, hogy a korábban zsidózó és cigányozó jobbikos politikus, akit jelöltként indít a balliberális ellenzék az október 11-ei országgyűlési választáson a 6-os számú egyéni választókerületben, nem fizette ki a bérüket, és fegyverrel fenyegette meg őket.

A Hír TV csütörtöki műsorában kitért arra is, hogy Bíró László 2014 és 2016 között vezette a Hegyalja Mix Szociális Szövetkezetet, majd átjátszotta egy olyan személynek, akinek a nevén kilenc kényszertörlés alatt lévő cég van. A szövetkezetnek adott 50 millió forintos állami támogatás cégtemetőben végezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában