útfelújítások

2020.09.24. 20:00

Már-már olyan, mint Pesten: forgalmi dugó Miskolc utcáin

Miskolc jelentős részein folynak az útfelújítások, amelyek a közlekedést is nagymértékben befolyásolják.

Apagyi Beáta

20200914 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Miskolcon az Y híd felújítása miatti lehetséges közlekedési dugókat néztük Miskolc Szirmán.

Fotó: Bujdos Tibor

Az elmúlt időszakban felújításokból adódó lezárások, terelések, közlekedési fennakadások jellemzik Miskolcot. A tapasztalatok alapján személygépjárművel nehéz a gördülékeny haladás, a csúcsforgalomban szinte lehetetlen egyről a kettőre jutni.

Idegőrlő helyzet

Csilla egykori taxisofőrként jelentős mennyiségű időt töltött el a volán mögött. Bár ma már nem hivatásból rója az utakat, mégis pontosan látja, hogy az elmúlt évek alatt nemhogy javult volna a helyzet, inkább romlásnak indult.

– Amikor elkezdtem a szakmát, ugyanennyi útra jóval kevesebb autó jutott, ezáltal kisebb volt a forgalom. Manapság a gyakorlott vezetőnek is meggyűlik a baja a kialakult helyezettel. Az emberek két táborra szakadtak, vannak, akik vadul dudálnak, de ennek ellenére sem jutnak előrébb, és vannak, akik már beletörődtek abba, hogy csak vánszorogni lehet az utakon, különösképp a reggeli és délutáni órákban. A taxikat általában az emberek kényszerhelyzetben használják, sokszor kellett sietve eljuttatni az utast A pontból B pontba, és ez nem volt mindig zökkenőmentes. Nem is tudom elképzelni, hogy milyen idegőrlő lehet ez manapság. Számtalanszor felmerült bennem a kérdés, hogy akik az adott régiókban a közlekedést szervezik, miért nem próbálnak olyan emberektől is tájékozódni – legyen szó akár rendőrökről, taxisokról –, akik rendszeresen járják az utakat. Talán segíthetne a véleményük, a meglátásaik a lámpák összehangolásában, a kerülő utak kialakításában – mondta el véleményét a témával kapcsolatban Lilla.

Miklós főállású taxisként még mindig aktívan szállítja utasait a kívánt célállomásokra.

– Csúcsforgalomban izgalmas igazán a helyzet, a Búza tér és környéke rendszeresen beáll. Az Y-híd lezárásából adódó fennakadásokkal még ismerkednek az autósok. Próbálgatják, hogy mikor merre érdemes kanyarodni, ha egyáltalán lehetséges az irányváltás. Rendszeresen előfordul, hogy csak a harmadik zöld lámpán jutunk át. A megyeszékhelyen való közlekedés kezd olyan lenni, mint a fővárosban. A legnagyobb probléma, hogy nem a nyári időszakban kezdték meg a munkálatokat sok esetben, hanem szeptemberben, az iskolakezdés idejére ütemezték, amikor egyébként is megbolydul a város.

– Helyi lakosként feltalálja magát az ember, de aki nem idevalósiként próbál közlekedni az utakon, az könnyen nehézségekbe vagy indokolatlanul ott hagyott terelőtáblákba ütközhet útja során – osztotta meg az Északkal meglátásait Miklós.

(A borítóképen: Az Y-hidas lezárás még sokaknak szokatlan)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában