óvodaépítés

2020.09.08. 11:00

Már épül a református óvoda Sárospatakon

Már elkezdődtek a leendő református óvoda építési munkálatai Sárospatakon.

Bódisz Attila

A tervek szerint jövő májusig befejezik a beruházást, ugyanis 2021 szeptemberében már fogadná is a gyerekeket az intézmény – közölte a Tiszáninneni Református Egyházkerület (TIREK) püspöki titkára.

Rácsok András hozzátette: az intézmény egy országos református óvodaépítési program részeként épül fel. Az egyházkerületben kilenc új óvoda létesül, a pataki két vegyes csoporttal működik majd – emelte ki.

Teljes paletta

Megemlítette: Sárospatakon a református oktatási-nevelési intézmények teljes palettája megtalálható, és jó színvonalon is működik, ebből már csak az óvoda hiányzott. Mindezeken túl Sárospatak mindig kiemelten fontos szerepet töltött és tölt be ma is az egyházkerület életében, így egyértelmű volt, hogy ha lehetőség nyílik óvodaépítésre, a városban mindenképpen létesítenek egy ilyen intézményt – közölte.

Rácsok András kiemelte: az egyházkerület tervezett óvodái közül Patakon kezdődött el először az építkezés, vagyis egyelőre ott folyik konkrét kivitelezés. A szeptemberi induláshoz az szükséges, hogy az építési munkálatok jövő májusra lezáródjanak. A beruházás mintegy 300 millió forintba kerül. Azt is megtudtuk: az óvoda egy, az Iskolakert melletti telken működik majd, így közel lesz minden, már jelenleg is működő református intézményhez, például a Wáberer Sportcentrumhoz vagy a református általános iskolához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában