Szent Márton Borkút

2020.09.06. 08:00

Letették az alapkövet, a szüreti napon avatják

A napokban Bogácson tartott Borrendek Nemzetközi Találkozóján tették le a Szent Márton Borkút alapkövét.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

A negyed százada létező borrend sokat tett azért, hogy a bükki bor, a borkultúra és az ehhez kapcsolódó turizmus méltó helyre kerüljön a térségben. A rendezvény ünnepélyességét fokozta a lengyelországi, a szlovákiai és a magyarországi borrendek díszelgése.

Elismerést kaptak

Az alapkőletételnél Tállai András államtitkár, a térség országgyűlési képviselője szólt az összefogás fontosságáról, a Bükki borvidék felvirágoztatásának küldetéséről, míg Csendesné Farkas Edit polgármester fontos civil szerveződésként emelte ki

a Szent Márton Borrend tevékenységét. Hangsúlyozta: a település lakói és a térség is szegényebb lenne nélkülük.

Daragó Károly, a borrend nagymestere a pillanat apropóján elmondta: tagsága reméli, hogy a településnek adományozott borkút Bogács értékévé válik.

Az eseményen Koczor Kálmán, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke a borrendi mozgalomban végzett kimagasló munkájáért Hajdu Imre és Virág Tamás borrendi tagokat Pro Vino elismerésben részesítette.

A borkút felállítását a rend a szeptember 19-i szüreti napra tervezi.

(A borítóképen: Díszelegtek a külföldi és a hazai borrendek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában