Fesztivál

2020.09.19. 13:00

Kerekdomb Fesztivál Tállyán és Golopon

A vasárnap estig tartó rendezvény Tállyán és az idei évtől már Golopon is várja az érdeklődőket.

Erdős József

Forrás: Erdős József

Mintegy ötven program és tizenhét borászat várja a hétvégén a Kerekdomb Fesztiválon a látogatókat. Az érvényben lévő járványügyi korlátozásoknak megfelelően tartják meg a rendezvényt.

Sok kisebb sokra megy – Inkább kisebb programokat szerveztünk, a célunk, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt. Pár száz látogatóra számítunk, a korábbiakhoz képest kisebb és csendesebb fesztivál lesz az idei – mondta el lapunknak Oszkó-Jakab Natália, a Kerekdomb Fesztivál igazgatója. A szervezők főként a fiatalokra és a családokra számítanak, de a sportokat és aktív programokat kedvelőket is várják a rendezvényre. Elmondták, a bor mellett a kultúra a hívószava a hétvégének, a téli időszak előtti feltöltődésre remek a l k a l o m a fesztivál. A vendégek például borútlevéllel látogathatnak meg több pincészetet, a világhírű tokaji bor mellett pedig bőséges a pálinkakínálat is. A sok más fesztivál mellett a Művészetek Völgyét is szervező fesztiváligazgató hozzátette, a hétvége remek alkalom arra, hogy Tállya és Golop értékeit is megismertessék a közönséggel. – Mikor először Tállyára érkeztünk, egyből beleszeretett a csapat a településbe. Egy olyan ékszerdobozba hoztuk a rendezvényt, ahol a borkultúra mellé komoly történelem párosul kiváló programhelyszínekkel. A szomszédos Golop pedig idén csatlakozott a fesztiválhoz, ahol a csodálatosan szép kastélyegyüttes kertjében is két színpadon szólnak majd koncertek – tette hozzá Oszkó-Jakab Natália. A vasárnap estig tartó fesztiválon fellép a Belga, a Bohemian Betyars, Szalóki Ági és a 30Y is. A koncerteken kívül kiállításokat, komolyzenei előadásokat, népművészeti bemutatókat és filmvetítéseket is tartanak.

(A borítóképen: Oszkó-Jakab Natália)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában