Észak állásbörze

2020.09.17. 16:00

Hatalmas volt az érdeklődés a miskolci állásbörzén

Idén is segíti a munkáltatók és munkavállalók egymásra találását az Észak-Magyarország.

Apagyi Beáta

Fotó: Ádám János

Az Észak-Magyarország által megszervezett miskolci állásbörzén – a Tudomány és Technika Házában – a rendkívül nagy számban megjelent munkakeresőknek lehetőségük adódott megismerkedni a megyében jelen lévő cégek által nyújtotta lehetőségekkel.

Az állásbörze megnyitóján Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a pandémia idején megélt gazdasági nehézségek ellenére a jövőben is képzésekkel, álláskeresési lehetőségekkel, munkáltatói támogatásokkal, bemutató szakmai napokkal előremozdíthatják a munkavállalók és a munkáltatók helyzetét.

Csákó Attila, az Észak-Magyarország főszerkesztője elmondta, örül annak, hogy a napilap segítheti a munkáltatók és a munkavállalók találkozását, meglátása szerint széles a paletta, ami a kiállító cégeket illeti, így reméli, hogy mindenki megtalálja a saját számítását.

Kölcsönös szimpátia

Tímár László és Ónodi Gábor először látogattak el az állásbörzére. Elsődleges céljuk között szerepelt, hogy feltérképezzék lehetőségeiket a munkaerőpiacon.

„Nemrég szereztünk középfokú informatikusi végzettséget, egyelőre nem akartunk továbbtanulni, viszont szeretnénk mindenképp elhelyezkedni. Az állásbörzén megtekintettük az összes kiállító standját és azoknak a cégeknek a képviselőit, munkatársait fogjuk felkeresni, akiknél esélyesek lehetünk” – mesélte László és Gábor.

Kurmai Jánosné, az Abaújtej Kft. Miskolcon található depójának vezetője elmondta, hogy első alkalommal vesznek részt mint kiállítók a rendezvényen. „Általában személyesen szoktak minket megkeresni az érdeklődők. Jelenleg egy-két megüresedett helyünk van. Az esemény után a jelentkezési lap kitöltőit behívjuk egy személyes interjúra, így jobban megismerhetjük egymást, betekintést nyerhetnek a cég életébe és kitérhetünk a betöltendő munkakör részleteire. Ha üres a pozíció és szimpatikusak a feltételek minkét fél számára, akkor nagyon rövid időn belül munkába állhat a jelentkező” – magyarázta.

A Boskó-Hidraulika Kft. visszatérő kiállító. „Az előző években pozitívak voltak a tapasztalatok, voltak megkeresések és sikeres felvételek is. Nagyon sok olyan álláskereső van, akit nem tudunk alkalmazni a speciális területek miatt. A koronavírus idején nem vettünk fel új alkalmazottakat, ennek okán nem is kellett megválnunk senkitől” – mondta Boskó Gábor, a cég munkatársa.

(A borítóképen: Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke és Csákó Attila, az Észak-Magyarország főszerkesztője együtt tekintette meg az állásbörzét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában