Őszváró

2020.09.15. 14:30

Fiatalos rendezvény volt Hercegkúton

Hatodik alkalommal rendezték meg az Őszváró Boros Kőporos című rendezvényt Hercegkúton.

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

A szervező Trautsons Egyesületet olyan helyi fiatalok alkotják, akik helyben képzelik el a jövőjüket, és a Világörökségi Pincesorra, valamint a tokaj-hegyaljai települést körülvevő szőlőhegyekre alapozva szőlőtermesztésbe, borkészítésbe kezdtek. Az ősz eleji rendezvényük a legnagyobb, ezúttal is több százan látogatták meg a nyitva tartó pincéket.

A szerveződés évente általában több programot is szervez, de az idei tervet esetükben is átírta a koronavírus-járvány – közölte Ringer Zoltán, az egyesület elnöke. Hozzátette: szerettek volna minden hónapban egy-egy rendezvényt kínálni vendégeiknek, de ezek közül többet – például a tavaszi boros túrát vagy a Boros a Gomboson címűt – le kellett mondaniuk a rendkívüli helyzet miatt. Nyáron kisebb létszámmal már a Borradalmat meg tudták tartani – mondta.

A mostani rendezvényükről szólva kifejtette: minden évben fejlesztik egy kicsit a szolgáltatásokat, ezúttal például a nyitott pincék és a zene mellett létrehozták a helyi termelők alkotta ízek utcáját. A rendezvény sikerességét mutatja, hogy ezúttal rekordszámú, 17 helyi pince kínálta borait. Közülük hárman a település másik pincesoráról, a Gombos-hegyről hozott boraikat mutatták be, a többiek pedig nemcsak a nedűket kínálták, de megmutatták büszkeségeiket, vagyis pincéiket is. Hutka Zsolt lányaival együtt kóstoltatta a vendégeket családi pincészetük, a Hutka Bormanufaktúra nedűivel. A családfő az Északnak úgy nyilatkozott, hogy egyre komolyabban gondolják a borkészítést, ennek megfelelően a minőségi borok előállítására törekednek.

Hozzáfűzte: nagyon jónak tartják a helyi boros rendezvényeket, mert úgy tapasztalják, hogy az ilyenkor Hercegkútra látogatók közül többen később is visszatérnek, hogy jobban megismerkedjenek a településsel és a helyi borokkal, gasztronómiával.

(A borítóképen: Látogatók a rendezvényen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában