Elismerés

2020.09.17. 11:00

Fiatalokkal foglalkozni nehéz, de szép feladat

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Kozma István

Pedagógus Szolgálati Emlékérem azoknak a nyugállományba vonuló pedagógusoknak adományozható, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek, és kiemelkedő munkát végeztek. A Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum most nyugdíjba vonuló igazgatója, Baghyné Urbán Ilona 1980 óta tanít az intézményben. Matematika–fizika szakos, de elektrotechnikát is oktatott a diákjainak – mondta a pedagógus. Pályafutása alatt hat osztálynak volt az osztályfőnöke, majd a tanári székből került az igazgatói posztra.

A tantárgy szeretete

– Fiatalokkal foglalkozni mindig nehéz feladat, de ugyanakkor nagyon szép is – fogalmazott. Amikor évek múlva visszatérnek a volt diákok és szeretettel üdvözlik, akkor érzi a tanár, hogy jó munkát végzett. Bakancslistán szereplő célja is van, anno, még az első osztályából egyik régi tanítványához vezet majd az útja Kanadába, hiszen többször is meghívta már. A legnagyobb elismerés, ha mesterének, példaképének tekinti a diák a tanárt – összegezte.

A „Miniszter Elismerő Oklevele” annak a természetes személynek, munkacsoportnak, közösségnek adományozható, aki a minisztériumban vagy a miniszter ágazati irányítása, felügyelete alá tartozó intézményben, szervnél a szakmai munkáját huzamos ideig színvonalasan végzi vagy a szerv eredményes működése szempontjából fontos szakmai feladat végrehajtásában szerez érdemeket. Nagy Győző, a Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum történelem–földrajz szakos tanára kifejtette, hogy nagyon megtisztelő számára ez az elismerés. Pályája kezdetétől, 1998-tól tanít a technikumban, de előtte a középiskola tanulója volt. Mondhatni visszatért a szeretett intézménybe, ami nagyon nagy dolog volt számára, hiszen akiktől ő tanult, azok a kollégái lettek. Közülük többen a példaképei voltak – fejtette ki a pedagógus. A legfontosabb véleménye szerint az, hogy a diákokkal jó kapcsolatot alakítson ki, és a tárgy, amit tanít, szintén kedveltté váljon a tanulók körében. Igazgatóhelyettesként az iskolai közösségi élet szervezésébe is belekóstolt. A célja továbbra is az, hogy a tanítványai számára követendő példa lehessen, és sok év múltán is jó érzéssel töltse el mindkét felet a tanár–diák találkozás.

(A borítóképen: Baghyné Urbán Ilona a díjjal)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában