megvan a szökevény

2020.09.16. 12:21

Egy kis kergetőzés után meglett a másik kenguru is

A miskolci állatkertből elszökött kenguruk egyike kedden sajnos elpusztult, szerdán a másikat is befogták.

Hegyi Erika

Forrás: miskolczoo.hu

Megkerült a Miskolci Állatkert és Kultúrpark másik kenguruja is, tudtuk meg Jánosi Ferenctől, az intézmény vezetőjétől. Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 10-én két erszényes kereket oldott az állatkertből. Az egyiket, egy kétéves, fiatal hímet a Csanyikban találták meg kedd délután. Legyengült állapotban volt, ezt abból is lehetett látni, hogy befogáskor nem tanúsított ellenállást. Egy pár perc múlva el is pusztult.

Jánosi Ferenc jelezte: mivel állatkertben nőtt fel, nagy stresszt okozhatott neki, hogy ismeretlen környezetbe került, de az is lehet, hogy nem talált magának ennivalót és vizet, vagy valami olyasmit evett, ami végül a halálát okozta. Hogy végül miért pusztult el, azt az állatorvos fogja megvizsgálni.

A másik kengurut szerdán az állatkert kerítésénél fedezték fel. Ő már nem adta magát könnyen, volt egy kis kergetőzés, fogalmazott Jánosi Ferenc. Végül halóval fogták meg a szökevényt, ő most karanténban van. Egyébként egészségesnek és erősnek látszik. A nemét még nem tudják, mert tavasszal bújt ki az erszényből, és kenguruknál nem egyszerű a nemük megállapítása.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában