Hell

2020.09.19. 17:30

Az alumínium italdoboz a végtelen egyik záloga

Megyénk vezető élelmiszeripari cége már belépett a körforgásos gazdaságba.

Szaniszló Bálint

20190719 Szikszó fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország HELL ENERGY új gyártósorának átadása a szikszói gyárban.

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

A Hell-csoport nyár óta 75 százalékban újrahasznosított alumíniumból készült italdobozba tölti a termékeit, olyanokba, amelyek továbbra is 100 százalékban és végtelenszer újrahasznosíthatóak. Ez a történelmi lépés fenntarthatósági szempontból az egész iparág számára mérföldkő.

Vissza az anyagáramba

A PET-palackok helyett a Hell Energy majdnem a cég kezdeteitől fogva az alumíniumdoboz mellett tette le a voksát. A 75 százalékos vagy annál nagyobb újrahasznosított-tartalom biztosítása továbbá azt is jelenti, hogy az elhasznált alumínium visszakerül az anyagáramba, így ez az innováció alapvető szerepet játszik a sokat emlegetett körforgásos gazdaság létrehozásában. A társaság egyébként a világon elsőként biztosítja a legzöldebb alumínium italcsomagolást a fogyasztóinak.

A fogyasztók ma már tudatosan választják a környezetbarát csomagolóanyagban elérhető termékeket.

Mindezzel párhuzamosan A Hell Energy már ebben az évben 5 százalék alá szorította portfóliójában a PET-palackok arányát, sőt újabb vállalást tett, miszerint 2025-re ezt az arányt 1 százalék alá csökkenti. Az Energiatudatos Vállalat díjat is kiérdemlő cég az elmúlt években többször is bizonyságot tett környezettudatos szemléletéről, ráadásul a gyártási hulladékot és ipari selejtet már eddig is 100 százalékban visszaforgatta újrahasznosításra. Az újrahasznosított alumínium-alapanyagra való áttéréssel a Hell Energy 60 százalékkal fogja csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátását.

(A borítóképen: Korszerű csomagolóanyagot használnak)

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában