látogatási tilalom

2020.09.01. 20:00

A legtöbb kórházban tilos a beteglátogatás

A megyében hétfőn már csak két kórház nem rendelkezett a látogatási tilalomról.

Novák Krisztina

Forrás: Shutterstock

– A Covid–19-fertőzés esetszámainak emelkedő tendenciája miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya javaslatára a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház látogatási tilalmat rendel el – 2020. szeptember 1. 8.00 órai hatállyal – az intézmény teljes területére, azaz a mezőkövesdi és a szikszói tagkórházakban is. Az intézkedés a betegek és a hozzátartozók védelmében történik – olvasható a kórház weboldalán a közlemény. – A Szentpéteri kapui, a Semmelweis Tagkórház és a Szent Ferenc Tagkórház telephelyein 2020. augusztus 28-ától tilos a látogatás.

Csomagok az épület bejáratáig

Megkerestük a megyében található többi kórházat is, és megtudtuk, hogy 2020. augusztus 30-tól az ózdi Almási Balogh Pál Kórházban, valamint az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézetben is elrendelték már a látogózdatási tilalmat. Augusztus 31-én, hétfőn a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban és a Kazincbarcikai Kórházban viszont még mindenki meglátogathatta a szeretteit. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház egyéb információkkal is szolgált honlapján a hozzátartozók és a betegek számára.

Tisztában vannak azzal, hogy a látogatási tilalom időszakában természetes igény, hogy a bent fekvő betegek részére a hozzátartozók csomagokat juttassanak el. Éppen ezért az intézmény ezt készséggel fogadja. Annak érdekében, hogy mindez rendezett körülmények között történhessen, mindenkit arra kérnek, hogy a csomagjaikat mindennap 16:30 és 17:30 óra között adják át az egészségügyi személyzet részére.

A csomagokat az épületek bejáratáig lehet bevinni, ahol az érintett osztály ápolója veszi át, és továbbítja a betegek számára. Azt kérik, hogy az ápolók érkezéséig a hozzátartozók a biztonságos távolság megtartásával türelmesen várakozzanak. Felhívják a figyelmet arra, hogy az azonosíthatóság érdekében mindenki szíveskedjen névvel és osztállyal ellátni a csomagokat, amelyek nem tartalmazhatnak romlandó élelmiszert, illetve értéket vagy értéktárgyat.

A járóbeteg-ellátást, a szakrendelők működését a látogatási tilalom nem befolyásolja. A beléptetés a jelenlegi rendnek megfelelően – testhőmérséklet-méréssel, kézfertőtlenítéssel és maszk viselésével – történik.

(A borítóképen: Nem látogathatók a betegek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában