fejlesztés

2020.08.24. 07:30

Vészhelyzetben sem állt meg az élet Hejőpapiban

Saját és kormányzati forrásokból építik, szépítik intézményeiket, köztereiket.

Pap Gyula

– Az élet nem állt meg a veszélyhelyzettel, továbbra is kiemelt cél a település élhetőbbé tétele. Saját és kormányzati forrásokból folyamatosan építjük, szépítjük intézményeinket, köztereinket – emelte ki Miskolci Tibor polgármester.

– A Magyar falu program által adott lehetőség keretében 2019-ben óvodaudvar-felújításra több mint kétmillió forintot nyert az önkormányzat, mely idén megvalósult. Orvosi eszközök beszerzésére – szintén Magyar falu-pályázat keretében – közel egymillió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el a 2020. évben. Ennek megvalósítása folyamatban van. Több év után újjáépült a tornacsarnok mellett a köztéri játszótér – önkormányzati önerőből –, melyet az idei nyáron már igénybe is tudnak venni a településen lakó gyermekek. Folyamatban van a temető kerítésének építése – ugyancsak önkormányzati önerőből –, ami első körben a ravatalozó felőli oldalt érinti. Az egészségügyi alapellátásnak otthont adó orvosi rendelő épülete is megszépült pályázati és saját forrásból, mely várhatóan október hónapban visszaköltözik eredeti, megújult helyére. Jelen beruházás a település életében meghatározó szerepet tölt be, tekintettel arra, hogy a lakosság széles körét érinti – emeli ki a polgármester.

Útfelújítások

Az önkormányzat szomszédságában található régi romos épületet saját költségvetés terhére sikerült felújítani, melynek hasznosításáról a későbbiekben fog dönteni

a képviselő-testület. Az idei évben terveik között szerepel a Magyar falu programban belterületi útfelújításra nyert közel tízmilliós támogatás felhasználása, melyből aszfaltozást kap a Széchenyi–Jókai összekötő, valamint a temető előtt átvezető útszakasz. Júliusban nagy sikerrel indult el a közösségi ház szolgáltatása, mely színes programokkal vár minden korosztályt. Jelenleg, a szünidei hónapok alatt főként a családoknak nyújt nagy segítséget a gyermek elhelyezése tekintetében. Az idős nappali ellátó elindítása folyamatban van, mely kezdetben ideiglenes helyszínen fog működni, az önkormányzat mellett található felújított épületben.

(A borítóképen: Megújult a játszótér)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában