Mezőkeresztes

2020.08.19. 07:30

Városi díjazottakra tehetnek javaslatot

Szeptember elsejéig tehetnek javaslatot a mezőkeresztesi lakosok azokra a személyekre, akiket méltónak tartanak városi elismerésre.

Tóth Balázs

Az önkormányzat három helyi kitüntető címet is az alapján adományoz, hogy a városban élők kiket javasolnak a díjakra. A keresztesiek a Mezőkeresztes Város Díszpolgára, a Mezőkeresztes Városért díj, illetve a Mezőkeresztes Közszolgálatáért díj elnyerésére méltó személyekre tehetnek javaslatot. Minden keresztesi díjanként egy személyt jelölhet, s javaslatát a jelölt életútjának bemutatásával, rövid indoklás kíséretében írásban adhatja le a polgármesteri hivatalban. A javaslatok összesítése után a díjak odaítéléséről a város képviselő-testülete dönt.

A díszpolgári címet az kaphatja meg, aki gazdasági, tudományos, kulturális, sport- és egyéb téren végzett tevékenységével huzamosabb időn keresztül példamutatóan eredményesen szolgálta a lakosságot, öregbítette a város hírnevét. A pro urbe díjban az részesülhet, aki eredményes munkát végzett a városért, segítette a település fejlődését, szellemi gyarapodását. A közszolgálatért díjat az kaphatja meg, aki köztisztviselői, közalkalmazotti, ügykezelői, fizikai alkalmazotti munkáját hosszú idő óta kiemelkedő színvonalon végezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában