vasúti közlekedés

2020.08.18. 17:00

Változik a vasúti menetrend a négynapos hosszú hétvégén

A vonatközlekedés is igazodik az augusztus 20-i ünnephez és az azt követő hosszú hétvégéhez.

Forrás: MÁV

Érdemes fokozottan odafigyelni a menetrendre, ha vonattal szeretnénk utazni a hét második felében. Akik csak alkalomszerűen utaznak, azoknak talán nem okoz gondot, de a mindennapi ingázókat alaposan összezavarhatja az ünnepi közlekedés.

Augusztus 19-én a pénteki, 20-án a szombati, 21-én és 22-én az ünnepnapi, 23-án a szokásos vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok. A munkanap-áthelyezés miatt 28-án a munkanapi, 29-én a pénteki menetrend lesz érvényes. Akár másfélszeresére is nőhet az utasszám egy átlagos hétvégéhez képest, ezért a menetjegyek vásárlásáról érdemes időben gondoskodni, illetve kihasználni az automatás és az online jegyváltás igénybevétele esetén nyújtott kedvezményeket, melyek az ünnepi időszak alatt is érvényesek – írja közleményében a MÁV.

A hosszú hétvégén helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltságának adatai augusztus 19-től megtekinthetők lesznek a MÁV-csoport honlapján. A tájékoztató jellegű adatokat naponta többször is frissíti a MÁV-START.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában