Közgyűlés

2020.08.27. 15:00

Többe kerül Miskolcon az élet, mint korábban

Fél év szünet után újra ülésezik Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése pénteken, melyen várhatóan elsősorban a számok beszélnek majd.

Forrás: ÉM

Február óta nem ült össze a miskolci közgyűlés, amelynek elsődleges oka az volt, hogy a járványügyi veszélyhelyzet miatt nem lehetett megszervezni az üléseket. A veszélyhelyzet június 16-ai feloldását követően több mint két hónap kellett a miskolci városvezetésnek, hogy összehívja a közgyűlés ülését. Több megyei jogú városban már júniusban megtartották a veszélyhelyzet feloldása utáni üléseket a hónapok alatt felhalmozódott halaszthatatlan ügyek sürgősségére tekintettel, melyek között például a költségvetési korrekciók és a gazdaságfejlesztési programok jóváhagyása is szerepelt. Ezek a témák Miskolcon az augusztus 28-ai, pénteki közgyűlési ülésen kerülnek napirendre. De az előterjesztések alapján több olyan díjemelkedést is jóváhagyhat majd a Velünk a Város baloldali-liberális koalíciós többséggel bíró testület, amelyre nem számítottak a miskolciak. Ilyen például a miskolci önkormányzati tulajdonú lakások díjtételeinek emelkedése vagy a temetkezési költségdíjak növekedése. Idén februárban arról hozott döntést a Velünk a Város által támogatott Veres Pál polgármester vezette testület, hogy a miskolci tömegközlekedés díjtételeit is megemelik szeptember 1-jétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában