falunap

2020.08.30. 18:30

Több fejlesztést is sikeresen megvalósítottak

Falunapot tartottak augusztus 20-án délután Tardon.

Tóth Balázs

Forrás: Tállai András-Archívum

Előbb közös ebédre várták a falubelieket, majd fellépők szórakoztatták a közönséget, a Zsérci Summás Énekegyüttes, a Búzavirág Nyugdíjas Klub, Újvári Marika nótaénekes, a Szomolyai Legényegylet, a Tardi Hagyományőrzők és a Felsőtárkányi Hagyományőrző Néptáncegyüttes, valamint az Ilinyi Vagányok. Gyerekprogramok és tűzijáték, utcabál is volt.

Jelképesen átadták a faluban történt fejlesztéseket is. Kleszó Tibor polgármester beszédében elmondta, több értékteremtő beruházással gazdagodtak, a község még élhetőbb településsé vált, s azon dolgoznak, hogy az életminőség, a szolgáltatások színvonala javuljon, érdemes legyen itt élni.

Kifejtette, európai uniós támogatásból belterületi vízrendezést valósítottak meg 59 millió forint értékben, a csapadékvíz elvezetése lett jobb a Rákóczi, a Rózsa, illetve a Kossuth utcák jelentős részén.

A Magyar falu programban óvodai játékokat vásároltak a Bükk Kincsei Óvoda udvarára kétmillió forint értékben, illetve korszerű fűtést kapott a hivatal épülete hárommillió forintból. Ezenkívül vannak még folyamatban lévő beruházások. Tízmillió forintot költenek útfelújításra, a Széchenyi utca egyes szakaszait teszik rendbe, s kétmillió forintot kaptak járdaépítésre, ebből a Rákóczi utca templommal határos részét teszik rendbe. Ötmillió forintot nyertek közösségi tér kialakítására, a teleház energetikai felújítására költik, amely közösségi színtérként és könyvtárként működik tovább. Orvosi eszközökre kétmillió forintot kaptak, amelyből új fogorvosi kezelőegységet vásárolnak. A közterületek karbantartására hárommillió forint értékben árok- és padkagondozásra szereznek be gépet. Állami támogatással sportpark épül a faluközpontban. A polgármester megköszönte a támogatást a kormánynak és Tállai Andrásnak, a térség országgyűlési képviselőjének.

Tállai András kiemelte, Tardon megvan az alapinfrastruktúra és az intézmények, jó út. Szinte minden megvan, de olyan nincs, hogy nem lehet fejleszteni. Gratulált az önkormányzatnak, hogy élnek a pályázatokkal, a tardiaknak, hogy épül a falu. Nem mindig nagy dolgokra van szükség, hanem apró lépésekkel kell haladni, a közösség igényeit kielégíteni.

(A borítóképen: Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában