nyugdíjasklub

2020.08.23. 08:30

Támogató közösség a hejőpapi időseknél

A karanténidőszak alatt Hejőpapi Önkormányzata minden szépkorúra odafigyelt a településen, és a friss nyugdíjasok is segítették idősebb társaikat.

Fotó: Olvasónk

Segítség veszélyhelyzetkor

– Tavaly februárban vettem át a Hejőpapi Nyugdíjas Egyesület vezetését, és tavasszal már kitört a koronavírus. Egy másik fiatalabb társammal vállaltuk, hogy a veszélyhelyzet alatt odafigyelünk a zömében 70 év fölötti tagokra – osztotta meg a részleteket Hajdu Mihályné, a nyugdíjas-egyesület elnöke.

– Kifejezetten kértük őket, hogy jelezzék felénk, ha gondjuk van. A legnagyobb nehézséget az elszigetelődés okozta, ezért amint lehetőségünk nyílt, szabad téren már találkoztunk, amit a közösség nagyon várt. Az egyik asszonyka kertjében bográcsoztunk a gyönyörű diófa alatt.

Régi összeszokott társaságról van szó, akik 1994 óta működnek egyesületként.

– Már az egyesület megalakulása előtt is létezett a nyugdíjasklub, viszont a tagság a kezdeti negyven főről mostanra sajnos huszonötre csökkent. Kéthetente jövünk össze kötetlen klubnapra a művelődési házban. Megünnepeljük az évfordulókat, járunk kistérségek rendezvényeire, kihívás napjára, a helyi gasztronapra, falunapra és az idősek napjára. Jó kapcsolatot ápolunk a fiatalokkal a közösségi ház révén és a Biztos Kezdet Gyerekház gyermekeivel. Településünk rendezvényein segédkezünk az előkészítő munkálatokban. Jelenleg egy játszótér­átadással egybekötött főzőversenyre készülünk. Cserébe az önkormányzat támogat bennünket a kirándulásainkban, nyaralásainkban – zárta szavait az elnök.

(A borítóképen: Születésnap Miskolci Tibor polgármesterrel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában