Napközis tábor

2020.08.17. 15:30

Nyári kapaszkodó a gyerekeknek

Az olaszliszkai napközis tábor célja a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása.

Apagyi Beáta

Fotó: Zsigmond László

A kétszer egyhetes táborban 5–8. osztályos gyerekek felzárkóztatása folyik informatikából, matematikából, magyarból, külön figyelmet fordítanak az angolra és a történelemre is. Ezenkívül készségeket fejlesztő programokon is részt vehetnek a gyerekek.

– Nemcsak ez idő alatt, hanem egész évben foglalkozunk a gyermekek fejlődésével, megfelelő haladásukkal a tanulmányaikban. A tanév alatt heti kétszer tartunk délutánonként felzárkóztató órákat 50 gyermek számára, kisebb csoportokban. A pandémia idején is igyekeztünk tartani velük a kapcsolatot online felületeken keresztül, és a biztonsági előírásokat betartva akár személyesen is. A táborban délelőtt folyik az oktatás, a délután pedig a szabadban való játéké, de azok megszervezésében is figyelünk a hasznosságra, hogy interaktívak legyenek, és az önismeret is fejlődjön – mondta Szalánczi Lászlóné, az Ökumenikus Segélyszervezet olaszliszkai tanodájának vezetője.

Megfelelő minőségű figyelem

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgató-helyettese elmondta, hogy évtizedekre visszanyúlóan működnek együtt az E.ON Hungária-csoporttal. – Többek között az ő támogatásuknak köszönhetően jöhetnek létre évről évre a Kastélydombon megszervezett gyermektáborok, valamint az Olaszliszkán, Boldogkőújfalun, Vizsolyon működő napközis táborok. A programunk a Kapaszkodó 2.0 nevet viseli, melynek célja, hogy a hátrányos helyzetben lévő tanulók lemaradását leküzdje, meglévő, olykor hiányos készségeiket fejlessze, ezzel is segítve őket, hogy egyenlő esélyekkel folytathassák tanulmányaikat. A foglalkozásokon egyszerre 15–20 gyermeket fogadunk. Az alacsony létszám lehetővé teszi, hogy mindenki megfelelő minőségű figyelmet kapjon, külön-külön tudjuk felmérni a lemaradásokat és behozni azokat a felzárkóztatások során. A táborok után is folytatódik a tanulókkal való együttműködés tanulóműhelyek és közösségi napok keretei között, így összesen 600 gyermek felzárkózását tudjuk hatékonyan támogatni – tájékoztatta az Észak-Magyarországot Gáncs Kristóf.

(A borítóképen: A délután a játékoké a táborban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában