aktív kikapcsolódás

2020.08.23. 09:00

Kalandparkok, ahová érdemes ellátogatnod megyénkben

Listánkban most 5 kalandparkot mutatunk be, ahová már csak közelségük miatt is érdemes egyszer ellátogatni.

Kardos Katalin

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Lassan a végéhez közeledik a nyár, azonban az iskolakezdésig még maradt néhány napunk, amikor időnket a szabadban tölthetjük. Aki szeretné kiélvezni a nyár utolsó napjait és a karantén alatti bezártság után idejét most nem a négy fal között töltené, annak van egy remek ötletünk. Pórbálja ki a megyénkben található kalandparkok valamelyikét!

Listánkban most 5 kalandparkot mutatunk be, ahová már csak közelségük miatt is érdemes egyszer ellátogatni.

A Miskolc mellett közvetlenül, Lillafüreden az Erzsébet sétányon található kalandpark számos élményelemmel várja az aktív szórakozás szerelmeseit, a teljesség igénye nélkül megtalálható itt kötélpálya, szabadulószoba, de lehetőség van lézerharcra vagy kerékpárbérlésre is.

A Kalandparktól 500 méterre található a Lillafüredi Libegő, mely a Bükk hegység csodáira nyújt gyönyörű kilátást a magasból. A kötélpályás felvonó a lillafüredi üdülőövezetből szállítja az utasokat Jávorhegyre, Bükkszentkereszt irányába. Nemcsak a túrázni vágyóknak, hanem a hegyi kerékpározás kedvelőinek is ajánlott, hiszen kerékpár szállítására van itt lehetőség.

Fotó: https://dvtkpark.hu/

A sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark a város fölé magasodó Magas-hegyen működik, ahol három szinten alakították ki a különleges élményelemeket.

Ahogyan honlapjukon is leírják, az alsó állomáson találhatjuk a bobpályát, de innen indul a libegő is, amivel a középső pályák fölött haladva juthatunk fel a hegy tetején a felső állomásra. A páratlan kilátás mellett itt találjuk a Magyarországon egyedülálló Sólyom – extrém átcsúszó kötélpályát. A Magas-hegy és a Szár-hegy között kifeszített drótkötélen egy ülő hevederben csúszhatunk át 152 m magasságban, akár 80 km/h sebességre felgyorsulva. A lélegzetelállító élményt érdemes kipróbálni!

A szlovák-magyar határ bánrévei átkelőjétől közel 20 km-re, Miskolctól 30 km-re található Vadna település, melynek közvetlen közelében, a Vadna-tónál került kialakításra a Vadna-Park Üdülőközpont. A tó melletti strandon külön partszakasz áll rendelkezésre a horgászoknak, fiataloknak, családoknak és a kutyásoknak. A gyerekeket játszótér, a nagyobbakat fitness-park várja, emellett fánkozni, búvárkodni (Orca Búvárbázis) vagy kerékpárt kölcsönözni is lehet.

Fotó: http://www.vadnapark.hu/

A Miskolctapolcán, a Csónakázó-tó mellett található kalandparkban egyedülálló, természetes erdei környezetbe épített akadálypályán tesztelhetjük ügyességünket. Az élmény szervezett iskolai, munkahelyi csoportok részvételével is biztosított, akár osztálykirándulás, akár csapatépítő tréningek keretén belül is kipróbálható.

Fotó: http://www.kalandturapark.hu/

A Hangonyi Kalandpark és az István-kút büfé a Hangonyi Tónál található, festői szépségű környezetben. Megyénk legújabb kalandparkja a napokban nyitotta meg kapuit, magaslati kötélpályán próbálhatják ki magukat az érdeklődők.

 

Fotó: ME

Mondja el mit gondol, nekünk fontos a véleménye!

[eweb-voting id="4494968"]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában