Diósgyőri vár

2020.08.02. 08:00

Látogatottsági rekordok és új szolgáltatások a Diósgyőri várban

Az óriási érdeklődés miatt augusztus 1-től hétfői napokon is nyitva tart a királynék vára.

A veszélyhelyzet ideje alatt is számos alkalommal felfigyelt az ország a Diósgyőri várra, amely az online térben is folyamatosan kapcsolatban maradt az érdeklődőkkel. A „király is itthon van” üzenetet fényfestéssel jelenítették meg a falakon, a vár népe pedig videóblogban mesélt az igencsak szokatlan mindennapjaikról, vagy idézett fel egy-egy kellemes emléket, történetet a régmúltból. A gazdag képi tartalmak mellett saját kisfilmet is készítettek, hangolódásképpen a visszatérésre.

Pünkösdkor nyitotta meg kapuit újra vár, júniusban pedig hétvégenként várta a látogatókat. A zárva tartás ideje alatt viszont lehetőség nyílt a szolgáltatáskínálat bővítésére is, amely visszatérésre buzdította a korábbi látogatókat is, hiszen a vár más oldaláról mutatkozott be a közönségnek: az új vársétán rejtett értékeket, eredeti, a XVI. századból megmaradt külső részleteket ismerhetnek meg a látogatók, a Lovagi Tornák Terén pedig a középkori csatornarendszerről, a királynék fürdőjéről és a lovagi tornák világáról is hallhatnak, de a legkisebbeknek szóló lehetőségek is bővültek varázspaszuly foglalkozással, és egy vidám időtöltéssel a vár udvari bolondjának társaságában.

A Diósgyőri vár látogatottsága évről évre dinamikusan emelkedik. A járványhelyzet ellenére a júniusi nyitás óta a királynék vára töretlen népszerűségnek örvend, és az előző évek ugyanezen időszakához viszonyítva a turisztikai látogatószám rekordokat dönt. A június-júliusi időszakban az előző évekhez képest 25%-kal többen látogattak el a Diósgyőri várba – hívta fel a figyelmet a vár népszerűségére Boronkai Edina, a vár értékesítési és kommunikációs vezetője. A nagyobb történelmi játékok, mint a nemzetközileg elismert Középkori Forgatag, sajnos ebben az évben elmaradnak, viszont az éjszakai programokat idén is megrendezik. Augusztus 21-én Páncélba zárt álmok címmel tartják meg a Diósgyőri vár újabb titokzatos éjszakáját.

A biztonsági előírások betartására a szervezők továbbra is felhívják a várba látogatók figyelmét. A pénztári vásárlás is elkerülhető az online jegyvásárlási lehetőségnek köszönhetően, de a beléptetés alkalmával is érintés nélküli eszközöket alkalmaznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában