prostitúciós tevékenység

2020.08.28. 19:30

Hivatalosan végezhető vállalkozói tevékenység

Máshová nem sorolt egyéb személyi szolgáltatásként kell bejelenteniük.

Horváth Imre

Saját zsebre futtatta a prostituáltakat

Forrás: ÉM

Ha egy prostituált a törvényi előírásokat betartja, akkor legálisan is végezheti a tevékenységét, azonban ehhez szükség van egy gazdasági megfelelésre is. Vagyis az adóhivatalnál be kell jelentkezniük, számlát adni és a megfelelő adót befizetni. Afelől érdeklődtünk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságánál, hogy a prostitúciós tevékenység esetén milyen vállalkozói tevékenységre adhatnak számlát? Illetve, hogy az adóhatóságnak van-e arra nézve adata, hogy hányan végeznek ilyen tevékenységet a megyében?

Az igazgatóság válaszában arról tájékoztatta az Észak-Magyarországot, hogy egyéni vállalkozóknak már nem kell rendelkezniük vállalkozói igazolvánnyal, tevékenységüket online jelenthetik be a Webes Ügysegéden keresztül. Az Egyéni Vállalkozók Nyilvántartásában szereplő nyilvános adatok is online, nyilvántartási szám és adószám alapján lekérdezhetők.

Az Önálló Vállalkozások Tevékenységi Jegyzéke (ÖVTJ) alapján az Egyéb Szolgáltatások közül a 960901 Máshová nem sorolt egyéb személyi szolgáltatást kell bejelenteni. Mivel a statisztikai kód sok más résztevékenységet tartalmaz – ide sorolja az ÖVTJ például a vőfély szolgáltatást, a bejárónői tevékenységet, vagy a szín- és stílustanácsadást – így arra vonatkozó adatot ebből nem lehet megtudni, hogy egy résztevékenységgel hányan foglalkoznak a kategórián belül.

Annak eldöntése, hogy egy tevékenység engedély- vagy bejelentésköteles, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara feladatköre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában