választás

2020.08.30. 18:00

Hivatalosan beelőzték a jobbikos indulót

Képviselőjelölt lett Tóth Ádám hivatalosan is, így indul az ország­gyűlési képviselői posztért.

Forrás: facebook.com

Az ellenzéki összefogást megelőzve hivatalosan is képviselőjelölt lett Szanyi Tibor pártjának, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalomnak (Iszomm) a jelöltje. Tóth Ádám Facebook-bejegyzésben közölte, hogy leadta regisztrációhoz szükséges ajánlásokat, így a tiszaújvárosi választási bizottság nyilvántartásba vette országgyűlési képviselőjelöltként.

Hiányzott az egyeztetés a baloldali partok között

Tóth Ádám 30 éves szerencsi kisvállalkozó, tehát az Iszomm, a Színes Magyarország Párt, valamint a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Normális Magyarországért Egyesület támogatásával indul az október 11-ére kiírt választáson, tájékoztatott cikkében a 888.hu hírportál. Úgy fogalmaztak: Szanyi Tibor korábban sérelmezte, hogy az ellenzéki pártok nem is tárgyaltak velük a közös ellenzéki jelölt személyéről, és a Jobbik politikusát, Bíró Lászlót támogatták.

A 888.hu háttér-információként feleleveníti, hogy az ellenzéki összefogás, azaz a DK, az MSZP–Párbeszéd, a Momentum és az LMP által támogatott jobbikos Bíró Lászlót még mindig nem regisztrálták hivatalos jelöltként, hiszen megtámadták a Jobbik mint jelölőszervezet nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottságnál.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókörzetben a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc tragikus halála miatt írtak ki időközi választást. A Fidesz–KDNP pártszövetség az elhunyt politikus lányát, Koncz Zsófiát indítja, aki szintén leadta a szükséges mennyiségű ajánlást.

(A borítóképen: Tóth Ádám)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában