iskolakezdés

2020.08.31. 17:30

Dugókra lehet számítani az iskoláknál

Az útfelújítások és az iskolakezdés komoly közlekedési fennakadásokat okozhat.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Kedden kezdődik az iskola, amikor minden évben jelentősen megugrik az utakon közlekedők száma. Fennakadásokra, dugókra számíthatunk a reggeli és a délutáni csúcsban.

Miskolcon a helyzetet tovább rontja, hogy több helyen zajlik vagy indul meg napokon belül útfelújítás-fejlesztés. Érdeklődtünk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr főkapitányságon, számítanak-e közlekedési problémákra, és készülnek-e rá a megyeszékhelyen. Elmondták: négy nagyobb volumenű útjavítás van folyamatban, vagy kezdődik el éppen, melyek a Kis-Hunyad, a Kiss Ernő, a Vörösmarty utcák egy szakaszát, illetve hamarosan az úgynevezett Y felüljáró környékét érintik majd.

A Kis-Hunyad és a Vörösmarty utca nemcsak nagy forgalmat bonyolít le, de iskolák is vannak éppen azon a környéken, ahol a beruházást végzik. A Kiss Ernő pedig a város két tehermentesítője közül az egyik. De különösen érzékenyen érinti majd az Y felüljáróhoz kapcsolódó beruházás a közlekedőket, és nem csak a Szirmáról és Martinkertvárosból bejárókat.

Ezen kívül a rendőrség tíznél is több iskolához kapcsolódóan tud az elmúlt évek tapasztalatai alapján olyan útszakaszokat, amelyeken szeptemberben fennakadások, dugók alakulnak ki reggel és délután, így kiemelten kezelik ezeket. Ilyen többek között a görögkatolikus, a Szilágyi, a szirmai református, a Kossuth, a Fazekas, a Jókai, a Vörösmarty, a Könyves Kálmán, vagy éppen a Herman Ottó iskolák környéke. A rendőrség ezeknél a gócpontoknál minden reggel és délután jelen lesz, ellenőrzik a forgalmat, és, ha szükséges beavatkoznak, akár forgalomirányítással, akár intézkedéssel. De minden jelzés után a legrövidebb időn belül a helyszínre érnek, ahol szükség lesz rájuk a városmás más pontjain is. Egyben arra kérik a közlekedőket, hogy mindenki számítson a megnövekedett forgalomra, különösen az említett útszakaszokon, induljanak el inkább hamarabb és legyenek türelmesek a kialakult esetleges fennakadások kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában