akkreditáció

2020.08.26. 13:00

Cambridge-i intézmény lett a miskolci iskola

A miskolci intézmény megkapta a Cambridge-i iskolarendszer akkreditációját.

Detzky Anna

Fotó: Ádám János

A vidéki városok közül Miskolc büszkélkedhet elsőként a tavaly nyílt Avalon Nemzetközi Iskolának köszönhetően azzal, hogy az új akkreditáció által a Cambridge Assessment International School egyik alapfokú tagiskolája lett. Az épület előtt kedden zászlófelvonással tisztelgett az iskola vezetősége.

Kíváncsi emberré tesz

– A mai találkozásunk apropója, hogy az Avalon Nemzetközi Iskola a Cambridge Assessment International Education akkreditált iskolájává vált – mondta Oláh Tünde, az Avalon Nemzetközi Iskola igazgatója. – Nagyon örülünk, hogy a Miskolc környéki gyerekeknek ilyen oktatást tudunk biztosítani. Oktatási anyagunk

a biztos tantárgyi, szakmai tudás mellett olyan a XXI. században fontos készségeket tanít meg az általános iskolások számára, amik által önállóan gondolkodó, innovatív, saját tudásukkal kapcsolatban ref­lektív, egy életen át kíváncsi emberekké tudnak válni.

Helyben is megtalálja a számítását, aki angol nyelvű képzést keres gyermeke számára.

– Miskolc hátrányos régiónak számít az országban. Azért alapítottuk ezt az iskolát, hogy színesítsünk a város oktatási palettáját – fejtette ki Tóth Róbert, az Avalon Nemzetközi Iskola Alapítvány kuratóriumának elnöke. – Bízunk benne, hogy ezzel hozzájárulunk ahhoz, hogy megfékezzük azoknak a családoknak az elvándorlását, amelyek a gyermekeiknek színvonalasabb oktatást szeretnének biztosítani, és eddig nem tudták a régióban megkapni.

(A borítóképen: Oláh Tünde és Tóth Róbert)

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában