családtámogatás

2020.08.26. 08:00

Augusztusban kétszer érkezik a családi pótlék

Inkább tartalékolják, nem költik el most, mert a következő hónapban hiányozna.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Az iskolakezdéssel kapcsolatos terhek csökkentése érdekében a családtámogatási ellátások 2020. augusztus havi esedékes összegének utalása előrehozott időpontban történik a magyar kormány jogszabályban rögzített döntése alapján, olvasható a Magyar Államkincstár honlapján.

Az augusztusi ellátás szeptember helyett augusztus 25-én kerül a bankszámlára, postai kézbesítés útján pedig legkésőbb augusztus 26-án minden gyermeket nevelő családhoz megérkezik.

A családi pótlék összege egy átlagos magyar családot figyelembe véve, két gyermek esetén havi 26 ezer 600 forint. Egy három- vagy többgyermekes család gyermekenként 16 ezer forintot kap. Az összeg egyedülálló szülőnél ezer forinttal emelkedik minden esetben. Jó, ha tudjuk a családi költségvetés tervezése során, hogy az előrehozott kifizetés után szeptemberben nem lesz újabb családi pótlék. Legközelebb októberben érkezik meg a támogatás a számlára.

Segítség, de takarékoskodnak

„Az előrehozott családi pótlék abszolút segítség. Bár mi most mindent megvettünk előre, mert három gyerek szeptemberi elindítása nem egyszerű” – mondta Adrienn, miskolci édesanya. Majd hozzátette: sok családnak nagyon jól jön, aminek meglesz a böjtje szeptemberben, ezért számára ennek megítélése kettős. Ezalatt

az adott család anyagi helyzetét és a pénzügyi szemléletmódját értette, hiszen nem mindenki tartalékol, ezért a következő hónapban ez a pénz hiányozni fog

az „otthoni kasszából”.

Így gondolkozik Imre is. A megfontoltság híve. Ők ehhez a pénzhez nem nyúlnak szeptemberig, megpróbálták megoldani az augusztusi fizetésből és családi támogatásból az iskolakezdést. Egyébként idén lesz első osztályos a középső gyermekük, így nemcsak taneszközöket, de íróasztalt és széket is kellett vásárolniuk az új iskolás szobájába. Ezt pedig idejében megtették, hogy ne fussanak ki se a pénzből, se az időből.

Zsuzsanna maga is pedagógus, az iskolakezdés mint munka számára már ezen a héten elkezdődött. Éppen ezért hetekkel ezelőtt, még a nyári szünetben mindent beszereztek a két iskolás gyermeknek, a tornafelszerelésen keresztül az ünneplőcipőig. A most utalt összeg marad a számlán, hozzáadódik a többi bevételhez – avatott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában