fejlesztés

2020.08.22. 10:00

Alsóvadászon kinőtt a földből az új bölcsőde

Nagy szükség van a településen az intézményre, amely idén már elkészülhet.

Horváth Imre

Fotó: Ádám János

Bár nagy öröm volt, amikor kiderült, hogy Alsóvadász önkormányzata új bölcsődét építhet, mégsem ment minden gördülékenyen az elején. A kezdeti nehézségeket legyőzve azonban idén elindulhatott végre a kivitelezés, és a településen élők szerint is nagyon látványosan halad az építkezés, szinte egyik napról a másikra nőtt ki az épület a földből.

Tavaly már úgy tűnt, hogy minden akadály elhárult, és elindulhat a bölcsőde építése Alsóvadászon. Pályázatnak is köszönhetően az anyagi forrás rendelkezésre állt, azonban az önkormányzat tulajdonában lévő telek túl kicsi volt, hogy az előírásoknak megfelelő méretű épület elférjen rajta. Szerencsére egy cserével meg tudták oldani a helyzetet. 2019-ben lezajlott az engedélyeztetés, és elindulhatott a közbeszerzési eljárás, miközben pontosan ki kellett mérni a telekhatárt, és tereprendezést is végeztek. Időközben új tervezőre is szükség volt, mert az első visszamondta a munkát néhány hónap múlva. Végül háromszor kellett a határidőket módosítani, de mostanra állnak a falak, és ottjártunkkor már a tetőzet héjazatához érkezett teherautóval a faanyag.

– Kis késésben vagyunk, de idén már mindenképpen szeretnénk befejezni a kivitelezési munkát, Így jövőre már fogadhat a bölcsőde gyerekeket. Örülünk neki, hogy lesz bölcsőde, szükség van rá, mert sokaknak probléma, kire bízzák a gyereket munkaidőben – mondja Szemán János polgármester.

Az iskolába 180, míg az óvodába 80 gyerek jár, de a településen a három év alatti gyerekek száma is folyamatosan ötven körül van, így nagy szükség van a 48 férőhelyes, négycsoportos bölcsődére, amely összesen majd 250 millió forintból valósulhat meg.

(A borítóképen: Szemán János az épülő bölcsődét mutatja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában