drogfogyasztás

2020.08.15. 11:30

Akkor még sincs rend Miskolcon?

Fokozott rendőri jelenlétet szeretne különösen a Lyukóvölgy területén a Velünk a Város frakció.

Forrás: MW

Az Országos Rend­őr-főkapitányság tájékoztatójából kiderült, hogy nemrég a magyar piacon új dizájnerdrog jelent meg, amihez nagyon olcsón lehet hozzájutni. Megyénkben öten haltak meg az anyag fogyasztása miatt. Az ORFK folyamatosan kutatja a dílerek hollétét, megyénkben már több gyanúsítottat letartóztattak, Szilágyi Szabolcs, a miskolci önkormányzat rendészeti bizottságának elnöke szerint a miskolci „számozott utcák” viszont még mindig fertőzött területnek számítanak.

A Velünk a Város frakció tagja pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy korábban már intézett kérdéseket a miskolci rendőrkapitányság vezetőjéhez, van-e szüksége bármilyen segítségre a probléma kezelésével kapcsolatban. „Amennyiben a válasz igen, az önkormányzati rendészetet és a polgárőrséget is bevonjuk. Próbáljuk újraéleszteni egyebek mellett a kábítószeresek ügyével foglalkozó kerekasztalt, mivel tisztában vagyunk vele, hogy ez a probléma nemcsak rendészeti kérdés, hanem szociális, közegészségügyi és oktatási is. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Miskolcon élők ne akarjanak kábítószert fogyasztani” – mondta.

Szilágyi Szabolcs meglátása szerint a „Kriza–Alakszai korszakban” a vezetők nem foglalkoztak megfelelő mértékben az üggyel, a jelenlegi vezetés viszont igyekszik megoldani a meglévő problémákat.

A Fidesz–KDNP frakciója szerint felháborító, hogy a Miskolcot irányító Velünk a Város frakció a miskolci rendőröket akarja felelőssé tenni a városban kialakult bűnügyi káo­szért, ahelyett, hogy a bűnözők ellen hirdetne harcot. A várost irányítók az ellenkezőjét teszik annak, amit a józan ész diktál. Nyíltan kritizálják a miskolci nyomortelep felszámolását, vagyis a bűnözés melegágyát jelentő nyomortelepek pártjára állnak. Aki pedig a nyomortelepek pártjára áll, az a bűn pártjára is áll. Ez a politikai hozzáállás a valós oka annak a felháborító és ijesztő bűncselekmény-sorozatnak, ami az utóbbi időben jellemzi Miskolcot.

A hibát az a városvezetés követi el, amelyik csendben asszisztál ahhoz, hogy újra visszaszivárognak a miskolci mindennapokba és közterületekre azok a bűnöző figurák, a hajléktalan maffia, a fészekrakók, a nyomortelepi drogkeverők és drogárusok, vagyis mindenki, akit nagy nehezen sikerült 2010 után a városból kiszorítani. Ezek a figurák most ismét elemükben érzik magukat, mert pontosan tudják, hogy megváltoztak a viszonyok. A Fidesz–KDNP idején a városvezetés következetesen a rend pártján állt. A jelenlegi miskolci rendészeti politika már a Soros-féle nyílt társadalomban hisz, amiben mindennek és mindenkinek ugyanolyan helye van.

Ennek a liberális felfogásnak köszönhetően megszüntették a peremvidékeket, nyomortelepeket felügyelő lovas mezőőrséget, és közben csökkentik a rendészeti költségvetést és létszámot. Ezek után nem csoda, hogy az utóbbi évek legnagyobb magyar kábítószerbotrányának szálai a miskolci nyomortelepekre vezetnek.

Kapcsolódó cikkek:

(A borítóképen: A drog az egyik fő ellenség)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában