városi díjak és elismerések

2020.08.21. 08:00

A vírus miatt késtek a díjak

A koronavírus-járvány miatt május 11. helyett csütörtökön adták át a városi kitüntetéseket.

Pap Gyula

Fotó: Vajda János

Ünnepi közgyűlési ülést tartottak csütörtökön augusztus 20-a alkalmából Miskolcon a Miskolci Nemzeti Színházban. Az ünnepség keretében adták át Miskolc város idei kitüntetettjeinek a hagyományos városi díjakat és elismeréseket. A közgyűlés ülését eredetileg május 11-én, Miskolc város napján tartották volna, ám erre akkor a veszélyhelyzet miatt elrendelt korlátozások következtében nem volt lehetőség.

A hagyományok szerint ezen az ünnepi alkalmon vehetik át többek között Miskolc város díszpolgári címét, a Pro Urbe díjat és más szakmai és civil városi kitüntetéseket az adott év díjazottjai.

Tisztelgés Szent István előtt

Ünnepi beszédében Veres Pál, Miskolc polgármestere elmondta: augusztus 20-át a magyarság számos formában ünnepli, nem csupán határainkon belül, hanem azon túl is, és a világ számos más pontján, mindenhol, ahol magyar közösség él. Az ünnep fő üzenete az államalapítás és az arra történő emlékezés, és tisztelgés Szent István királyunk előtt. Kifejtette: Szent István felismerte, hogy mi az az értékrend, amihez igazodva stabillá és erőssé teheti országát, nemzetét. Volt ereje, elszántsága, hogy ezt az értékrendet elfogadtassa népével. A kialakult járványhelyzet megmutatta, hogy Miskolc lakossága képes összefogni, fegyelmezetten és egy közös célt szem előtt tartva cselekedni. Talán az összefogás és a közös célban való hit az, amely szintén motiválta őseinket az államalapítás időszakában is – hangsúlyozta a polgármester.

Kitüntetések

Díszpolgárok, Pro Urbe díjasok

Díszpolgár

Dr. Dobos László, a Miskolci Gyermekváros igazgatója

Dr. Hevesi Attila egyetemi oktató

Pro Urbe díj

Papczun Ernő, a Búza téri Árucsarnok nyugalmazott boltvezetője

Péter Barnabás, a Diósgyőri Gimnázium igazgatója

Pfliegler Péter korábbi alpolgármester

(A borítóképen: Csoportképen a kitüntetettek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában