turizmus

2020.08.03. 13:00

A terület valamennyi szereplőjét összehozza a miniszterelnöki biztos

Fürdőbejárásra kerül sor augusztusban, melyen a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöksége vesz részt.

Nyikes Zita

Fotó: Ádám János

A kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakáiról közölt országos adatokat a közelmúltban a Központi Statisztikai Hivatal. Visszamenőleg 2009-től egészen 2019-ig vizsgálták a vendég­éjszakák számának alakulását harminc magyarországi városban, többek között Miskolcon. A borsod-abaúj-zempléni megyeszékhely a harmincas listán mindig a középmezőnyben, többnyire a 13–16. helyeken szerepelt. Legjobb helyet érte el viszont a növekedés ütemét tekintve. Turisztikai szakértők úgy összegezték: szinte megkétszereződött a vendég­éjszakák száma Miskolcon, amely az elmúlt tíz évben a Miskolcra érkező befektetéseknek és beruházásoknak köszönhető.

Miskolcon az egyik legkeresettebb célpont, akár az európai turisztikai célpontok között is előkelő helyen szerepel, Miskolctapolca. A jövőt nézve mind az érintett vállalkozók, mind a miskolctapolcai fürdő és környezete fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos úgy látja: össze kell hozni a turisztikai szereplőket.

A Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke augusztusra egyeztetett időpontot egy bejárásra az épülő miskolctapolcai négy évszakos fürdőkomplexumban Kiss Jánossal, a miskolctapolcai fürdő és környezete fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztossal.

 

Az elnökség tagjainak még nem volt lehetőségük a beruházás megismerésére.

– Eddig is Miskolctapolca volt a miskolci turizmus alfája és ómegája, de a magyar kormány jóvoltából ez a vezető szerep tovább erősödik – emelte ki Kiss János miniszterelnöki biztos. – Az új fürdő bokrétaavató ünnepségén épp arról beszéltem, hogy az a tizenhárommilliárd forint, amit a kormány Miskolcnak biztosít erre a fejlesztésre, új helyet jelöl ki nekünk nemcsak a hazai, de az európai turisztikai térképeken. Ezt az új világot azonban nemcsak a miskolctapolcai szállodák és éttermek fogják érezni, hanem az összes miskolci turisztikai szereplő. Épp ezért örültem, hogy Szendrei Mihály, mint ennek az ágazatnak újonnan megválasztott helyi reprezentánsa, megkeresett. Őt magát régóta ismerem személyesen, de az általa vezetett elnökség tagjait nem, ezért azonnal meghívtam őket egy személyes bejárásra az új fürdőbe. Azt gondolom, hogy az üzemeltetőnek nagyon fontos feladata lesz, hogy a hozzá beérkező piaci híreket és információkat folyamatosan megossza a Szendrei Mihály által vezetett egyesülettel. Ugyanis a miskolci turizmusban össze kell hangolni a fejlesztéseket, de ehhez kellenek úgynevezett tudásközpontok, az egyik ilyen épp az új fürdő lehet. Ezeket az egyeztetéseket szeretném minél inkább gyako­rivá tenni a helyi turisztikai vállalkozások között.

(A borítóképen: A bokrétaünnepen)

 

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában