Felmérés

2020.07.15. 08:00

Trendi a hattyú, a fánk és az unikornis

Sokkal kevesebben mennek táborba és nyaralni, mint tavaly, de a strandeszközök kelendőek.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Átlagosan 2-6 ezer forintot költenek a magyar szülők strandjátékra az idei nyáron, legtöbben a vízipisztolyokat, a kerti medencéket és a homokozó készleteket keresik – derült ki a Regio Játék friss kutatásából. Főként anyagi és a vírus miatti megfontolásból idén tízből csak két gyermek megy táborba. Nyaralni a kisgyermekes családok kicsivel több, mint fele megy, többségében ők is belföldi úti célt választanak. A nyári játékpiacot a vízipisztolyok, a kerti medencék, a homokozó készletek, a strandlabdák és az úszógumik mozgatják leginkább. „A gyerekek és felnőttek körében egyaránt hatalmas népszerűségnek örvendenek a különböző formájú – például hattyú, fánk, unikornis – strandmatracok és úszógumik, illetve a másfél-két méter átmérőjű páva, kagyló, angyalszárny alakú matracszigetek” – mondta Gyaraki Dávid marketingvezető. A kutatás alapján a strandolás mellett a kicsik a játszóterezést, a kirándulást és az állatkerti látogatásokat élvezik legjobban.

Minden ötödik gyermek megy táborba

A nyári gyermekfelügyeletben nagy segítség a szülőknek a táborozás lehetősége. Míg tavaly tízből négy 14 éven aluli gyermek volt táborban, addig idén tízből ketten élvezhetik csupán ezt az üdülési formát. A szülők 45%-a máshogy is meg tudja oldani, hogy ne legyen egyedül gyermeke, 30%-a anyagi okok miatt, 25%-a pedig a vírusveszély miatt nem küldi táborozni csemetéjét. „Ahol van lehetőség, ott a legnépszerűbb a 4-5 napos napközis-, sport- és alkotótábor, ezekre a válaszadók kétharmada 20-40 ezer forintot szán, amit tízből négyen további napi 1-3 ezer forint zsebpénzzel egészítenek ki” – ismertette az eredményeket a marketingvezető. A cég felmérése alapján a magyar kisgyermekes családok mindössze 5%-a tervez külföldi nyaralást, belföldön viszont a megkérdezettek 47,5%-a indul útnak nyáron: legtöbben a Balaton felé veszik az irányt, kedvelt úti cél továbbá Zalakaros, Hajdúszoboszló, Nyíregyháza és Gyula is. A kikapcsolódás alapkellékei természetesen a strandjátékok, de nem maradnak otthon az alvós plüssök, a homokozó készletek és az egész családot összehozó társas- és kártyajátékok sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában