Gyász

2020.07.10. 21:00

Tragikus balesetben elhunyt Koncz Ferenc fideszes képviselő

Szerencsről jutott az országos politikába. A törvényhozót hatvan­éves korában érte a halál.

Fotó: Ádám János

Tragikus balesetben életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteken reggel.

Szolgálat a közéletben

A Fidesz képviselőcsoport a politikust saját halottjának tekinti, és osztozik a család fájdalmában – közölték.

„Drága Barátom, Isten Veled!” – a kormányfő így búcsúzott a Facebookon. Orbán Viktor a közösségi oldalán egy közös fotóval emlékezett politikustársára.

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István a kormánypártok nevében fejezte ki részvétét egy pénteki sajtótájékoztatón.

Megrendülten fogadták a hírt Szerencsen is. A város portálján, a szerencs.hu oldalon tudatta a képviselő-testület: a család fájdalmában részvéttel osztoznak, az elhunytat saját halottjuknak tekinti.

Városában halála napján, pénteken este a helyi Fidesz-iroda elé várták mindazokat, akik ismerték, szerették, és együtt akartak lenni, a gyászban osztozva.

Koncz Ferenc (1959-2020) Szerencsről jutott az országos politikába – ez volt a negyedik ciklus, amelyet országgyűlési képviselőként töltött a parlamentben.

1990 és 2010 között önkormányzati képviselőként dolgozott a szerencsi önkormányzatban. 2001–2002 között Szerencs alpolgármestere, 2010-től a város polgármestere volt. Erre a posztra 2014-ben újraválasztották, megbízatásáról 2018-ban – országgyűlési képviselővé választása miatt – mondott le.

2002–2006 között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Közgyűlés tagjaként, 2006–2010 között alelnökeként is tevékenykedett. Szerencs mellett Szegilong és Rozsnyó is díszpolgárává fogadta.

Búcsúszavak a Facebookról:

„Tisztelt Képviselő Úr! Megköszönve a Szerencsért végzett munkát, mély fájdalommal búcsúzom. Nyugodj békében!” Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere

„...Terveink voltak, nagyok! Álmokat akartunk megvalósítani, Veled, közösen! Mindenben mellettem álltál, segítettél, hívhattalak bármikor. Tokaj Neked is hívószó volt, a város és a borvidék pedig a szívügyed. (...) Tiszta szívből mondom, köszönök MINDENT! Nyugodj békében Barátom!” Posta György, Tokaj polgármestere

„Isten Veled, Feri! A LÉLEK ÉL: találkozunk!” Csöbör Katalin országgyűlési képviselő

„Megrendülten búcsúzom Koncz Ferenc képviselőtársamtól, akivel még három hete együtt terveztük választókerületeink közös dolgait. Kedves Barátom! Nyugodj békében!” Hörcsik Richárd


A baleset körülményei

A rendőrségi honlapon elérhető információk alapján a Koncz Ferenc halálát okozó baleset a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecsen, a Honvéd utcában történt. Egy nő a gépkocsijával megfordult, és a manőver közben összeütközött a motorral közlekedő politikussal, aki az MTI információi szerint olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában