nordic walking

2020.07.23. 08:00

Szabadidejükben gyalogolnak

A Nordic walking minden korosztálynak ajánlott sport, ráadásul az izmok kilencven százalékát megmozgatja.

Novák Krisztina

Forrás: Olvasó küldte

„Aktív emberként, a nyugdíjba vonulás után, elkezdtem azon gondolkodni, hogy az unokákkal való foglalkozáson kívül még mivel köthetném le magam. Először, az ingyenes Duolingo alkalmazás segítségével, teljesen önállóan angolul tanultam, majd belefogtam az olasz nyelvtanulásba is. Mégis – mindezek mellett – éreztem, hogy valamilyen mozgásra is szükségem van” – mesélte Csehiné Kemény Mária, aki korábban német szakos tanár volt a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Imerkedés a sportággal

Február környékén felfedezte az interneten a Nordic walkingot – ami speciális botokkal végzett sportos gyaloglás – és nagyon megtetszett neki. Elkezdett alaposabban utánanézni, majd látta, hogy Abaújszántón már évek óta működik egy Nordic walking csoport. Felvette a kapcsolatot az edzőjükkel, Antal Jánosné Judittal, aki elmondta, hogy amennyiben létrehoz egy csoportot, nagyon szívesen foglalkozik velünk, mert szívügye a sportág népszerűsítése. A koronavírus járvány ugyan késleltette a terveiket, de a korlátozások megszűnésével megkezdődhetett a szervezés.

– Az ismeretségi körömből, továbbá Rábainé Végh Anett, szerencsi önkormányzati képviselő, valamint Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere támogatásával huszonöt fővel létrejött a szerencsi Nordic walking csoport – tudtuk meg Csehiné Kemény Máriától, a csoport alapítójától. – Szerdánként tartjuk az edzéseket és igyekszünk több útvonalat felfedezni, mert eleinte mindig a Szerencs patak partján mentünk az ondi horgásztóig.

Egyen pólóban a Sportnapon

Azóta voltak az Aranka-tetőn, legutóbb pedig a bekecsi tanösvényt vették célba, de menet közben elkanyarodtunk. Ettől függetlenül a bekecsi túra továbbra is szerepel a terveik között. Augusztus 17-től részt vesznek egy nemzetközi találkozó Abaújszántón, Szerencsen pedig – a Szerencsi Sportegyesület szervezésében – augusztus 1-jén Sportnapot tartanak, amelyen a a Nordic walking csoport is jelen lesz, és az eseményre már egyen pólót is készítettek.

(A borítóképen: Csehiné Kemény Mária alapító jobbra, kékben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában