tanulmányút

2020.07.22. 17:00

Séta az avasi pincesoron

Miskolc Foglalkoztatási Paktum Programja keretében tanulmányutat szerveztek fővárosi újságírók részére.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Ádám János

A program célja a folyamatban lévő fejlesztések bemutatása mellett a Miskolc újraindul kampányhoz kapcsolódva az újranyitás tapasztalatainak a megosztása, illetve a 2020–2030 közötti időszakra elkészített turizmusfejlesztési stratégia sarokpontjainak az ismertetése. A pandémia leginkább a turizmust sújtotta, azért dolgoznak, hogy minél hamarabb talpra állítsák Miskolcon a vendéglátás, idegenforgalom területét – mondta Veres Pál polgármester.

Elkészült a város turisztikai stratégiája, ezt szerették volna bemutatni a szakmai sajtó képviselőinek. A korábbi években is volt példa arra, hogy a város nevezetességeit és a folyamatban lévő fejlesztéseket egy egynapos kirándulással egybekötött szakmai napon mutatták be a fővárosból Miskolcra érkező újságíróknak. Végigvitték őket azokon a helyszíneken, amikre szeretnék építeni a következő 10 évben az idegenforgalmat – mondta Orosz Eszter, a Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője. Az ágazat munkahelyteremtő képessége rendkívül nagy mind országosan, mind a megyében.

Az ügyvezető kiemelte, hogy például a tapolcai fürdő projektjében jelenleg is sokan dolgoznak, amely nemcsak most, de a jövőben is jó lehetőség lesz a munkavállalóknak.

A népszerű turisztikai desztinációk bemutatása mellett az volt a cél, hogy olyan helyeket is megmutassanak, ahol terveznek fejlesztéseket, amelyek által még komplexebb élményt nyújthatnak majd az idelátogatóknak – tette hozzá az ügyvezető.

Középkori lakoma

– Miskolcnak kiváló adottságai vannak, az elmúlt években sok fejlesztés megvalósult, ezeket ki kell használni, el kell terjeszteni, hogy jó hírét vigyék a szakmai újságírók – mondta Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke. Maga is egy olyan attrakciót üzemeltet, amely egyedülálló Miskolcon. A reneszánsz étterem korhű bemutatása a történelmi Avas középkori jellegzetességeinek.

(A borítóképen: Barangolás az avasi pincesoron)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában