vasúti hírek

2020.07.27. 07:30

Pályafelújítások és menetrendi módosítások a megyei vasútvonalakon

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Forrás: MÁV

A Miskolc–Tiszaújváros vonalon július 30-tól szeptember 23-ig Nyékládháza és Tiszaújváros, illetve Miskolc és Tiszaújváros között pótlóbuszokkal kell utazni pályakarbantartás miatt.

Miskolc–Hidasnémeti vonalon augusztus 19-ig valamennyi vonat módosított menetrend szerint közlekedik. Forró-Encs és Hidasnémeti között pedig pótlóbuszok szállítják az utasokat karbantartási és autópálya építési munkák miatt.

A Miskolc–Hidasnémeti–Kassa között közlekedő Rákóczi és Hernád InterCity vonatok augusztus 15-16. kivételével kerülő úton: Hidasnémeti–Abaújszántó–Szerencs érintésével közlekednek, menetidejük 15 perccel meghosszabbodik. Augusztus 15-16-án az IC181-es és az IC182-es számú Rákóczi, továbbá az IC186-os és az IC187-es számú Hernád InterCity vonatok helyett a teljes útvonalon pótlóbuszokkal kell utazni. A pótlóbuszok Miskolc-Tiszai és Tornyosnémeti közúti határátkelőhely szakaszon közlekednek, csak Szikszón és Forró-Encsen állnak meg. A határátkelőnél a Košice železničná stanica viszonylatú autóbuszokhoz csatlakoznak.

A Forró-Encs és Hidasnémeti közötti pályakarbantartási és autópálya építési munkák, illetve a kerülő úton közlekedő Rákóczi és Hernád IC vonatok menetrendje miatt a Szerencs–Abaújszántó vonalon a 35212, 35218 és 35228, valamint a 35227, 35211 és 35221 számú vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Abaújszántó és Hidasnémeti között augusztus 19-ig az Abaújszántóról 5 órakor induló 35240-es és a Hidasnémetiből 6:12-kor induló 35247-es számú vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat, amelyek útvonala jelentősen eltér az állomásoktól és a vasúti megállóhelyektől.

A Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vonalon július 29-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szerencs és Nyíregyháza között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az InterCity-k helyett közvetlen IC-pótlóbuszokkal utazhatnak, melyek csak Tokajban állnak meg. A vonalszakaszon komplex felújítást végeznek a vasúti pályán, állomások vágányain és a felsővezetéken. A pótlóbuszok kapacitását úgy határozták meg, hogy az utasok egymástól legalább 1,5-2 méter távolságban tudjanak helyet foglalni a fertőzésveszély elkerülése érdekében. A kör InterCity-k Nyíregyházáig közlekednek. A Mezőzombor és Nyíregyháza között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában