felújítás

2020.07.16. 18:00

Nyolcszáz méter új járda épülhet Sajónémetiben

Ötvenéves, eltöredezett és balesetveszélyessé vált szakaszt újítanak fel.

Marosréti Ervin

20190830 Zalaegerszeg Járda avatása Fotó: Pezzetta Umberto PU Zalai Hírlap

Forrás: MW

Fotó: Pezzetta Umberto

Nagyságrendileg ötmillió forintból újulhat meg a gyalogos járda Sajónémetiben, a József Attila úton. A forgalmas szakaszon nyolcszáz méter hosszúságban valósulhat meg a beruházás, amelyre a település a Magyar Falu Program keretében nyert támogatást.

Alapanyag beszerzés

Az értesítést néhány nappal ezelőtt kapta meg a helyi önkormányzat, így azt egyelőre nem tudják, hogy a tényleges kivitelezés mikor kezdődhet majd el.

– Természetesen bízunk benne, hogy minél hamarabb elkezdődik a munka, de ezzel kapcsolatban még nekünk is lesz dolgunk – árulta el lapunknak Kemény József, Sajónémeti polgármestere. – A projekt ugyanis az alapanyag beszerzésére nyújt lehetőséget, a kivitelezést pedig a közfoglalkoztatási program keretében nekünk kell megoldani. Azért választottuk ezt az utcát, mert a járdalapokkal lerakott felület már teljesen szétcsúszott, balesetveszélyessé vált a közlekedés. Jelenlegi állapotában ez egy ötven éves járda, aminek az 1970-es elkészülte óta nem történt felújítás. Most végre eljött az idő, természetesen nagyon örülünk, hogy lehetőségünk nyílik a fejlesztésre.

Elbontják a régit

Kemény József a további lehetséges projektekkel kapcsolatban elmondta: az ötszáz fős Sajónémetiben minden lehetőséget igyekeznek megragadni, mert önerőből milliós beruházásokat nem tudnának végrehajtani. Ezért a számukra megfelelő valamennyi pályázati felhíváson részt vettek, és a jövőben is így fognak tenni. Most azonban a járdaépítés lesz az egyik legfontosabb feladatuk.

– A fejlesztés során teljes hosszban és szélességben elbontjuk a régi, elhasznált járdát, helyére pedig a meglévő nyomvonalon új pálya szerkezettel készül majd az új – fogalmazott a falu polgármestere. – Nagyjából nyolcszáz méter hosszban, egy méter szélességben gondolkodunk, természetesen aszfaltos burkolattal. A megfelelő szakembereket erre a feladatra még meg kell találnunk, de természetesen rajtunk nem fog múlni, hogy a lehető legjobb minőségben készüljön el a József Attila út új járdája.

(A borítóképen: Aszfaltos járdát terveznek (illusztráció))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában