balatoni tábor

2020.07.27. 13:30

Nyertes zöldek, pinkek

Sok-sok élménnyel gazdagodtak a hermanos diákok a versenyekkel teli héten.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónktól

Nemrég jöttek haza a balatoni táborból a Herman Ottó Gimnázium kis gimnazistái. Tanáraik kíséretében minden évben eltöltenek egy-egy vidám hetet a miskolci önkormányzat balatonmáriafürdői táborában, és nagy örömükre így volt ez most is.

Madarász Péter, a gimnázium igazgatója vállalta a táborvezetői szerepet, az Észak-Magyarországnak pedig szívesen mesélt az ott történtekről. Megtudtuk, olyan nagy az érdeklődés minden évben az egyhetes, közös nyaralásra, hogy nyár közepén csak a hatodik, hetedik és nyolcadik osztályosokat tudják elvinni,

az ötödikesek augusztus végén külön turnusban utazhatnak a magyar tengerhez.

Tűzharc és méta

– Ezúttal 120 gyereket vittünk Balatonmáriafürdőre, akikre 8 pedagógus felügyelt. A pedagógusok a gimnázium tanárai, velük az önkormányzat megbízási szerződést kötött. Hét éjszakát töltöttünk ott, és minden napra jutott valamilyen izgalmas program. Fürdés, vízi vetélkedő, hajókirándulás, hogy csak néhányat említsek. A gyerekeket nyolc csapatra osztottuk, a csapatok különböző színeket kaptak, amit a karszalagjuk is jelzett. A 8 csapat egész héten versenyben volt, egymás ellen küzdöttek. Helyt kellett állniuk a kreatív és a sportos feladatokban is. A hét végén aztán megtörtént az eredményhirdetés, ezúttal a zöld csapat nyert, holtversenyben a pink csapattal. Végig fej fej mellett küzdöttek, végül egyforma eredményt értek el – sorolta az igazgató.

Megemlített néhány értékes pontokat érő versenyt: volt közös tánc, a gyerekek koreográfiát találtak ki és tanultak meg, egy ismert dal szövegére írtak szöveget, majd azt előadták, a sportokat szeretők részt vehettek foci-, röplabda-, méta- és tűzharcbajnokságon. Ez utóbbi kidobós játék labdával, a méta pedig egy hagyományos, magyar labdajáték.

Ezeket hallva nem csoda, hogy a balatoni táborra minden évben óriási az érdeklődés a hermanos diákok körében.

(A borítóképen: A zöld csapat a Hermanból)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában