pilótaképzés

2020.07.20. 12:00

Nők is lehetnek pilóták

Személyre szabott pilótaképző programot indít légiutas-kísérőinek a Wizz Air.

Forrás: Wizz Air

A Wizz Air légitársaság elindította Cabin Crew to Captain elnevezésű programját, amely segíti a Wizz céltudatos légiutas-kísérőit álmuk megvalósításában, ehhez pedig a légitársaság átfogó pénzügyi, utazási és lakhatási támogatást, valamint személyre szabott munkavégzési és tanulmányi tervet biztosít. A Wizz célja, hogy támogassa ambiciózus légiutas-kísérői pilótafülkébe vezető útját, és élen járjon a nemek közötti egyenlőség megteremtésében a légi iparban.

A 40 hónapos program a kereskedelmipilóta-engedély megszerzésére biztosít lehetőséget a légitársaság jelenleg magyar, román, lengyel és bolgár bázisain dolgozó légiutas-kísérői számára, akik kevés vagy semmilyen előzetes repülési tapasztalattal nem rendelkeznek, így pilótakarrierjüket a Wizz csapatának részeként kezdhetik meg. A kadétoknak havi váltásban van lehetőségük a munkavégzésre és tanulmányaik folytatására. A képzési programot elvégzők előtt megnyílik az út, hogy karrierjüket a légitársaságánál építsék.

Földön és égen

A program egy 22 hónapos kezdeti földi gyakorlatból és egy 18 hónapos repülési tréningből áll, amely a Tréner repülőiskolában történik Nyíregyházán. Miután a kadétok megfeleltek a Cabin Crew to Captain program kijelölt feltételeinek és sikeres záróvizsgát tettek, pilótagyakornokokká válnak a Wizznél, ezt követően pedig további (haladó és Wizz Air) képzéseken fejleszthetik tudásukat.

A pilótagyakornokok a sikeres végső repülési vizsgát követően elsőtisztként fejezhetik be a képzést.

A program a tehetséggondozás és a vállalaton belüli sokszínűség elősegítése céljából jött létre, és támogatja a Wizz Air hosszabb távú elkötelezettségét is: a légitársaság 2030-ig 25 százalékos női reprezentációt kíván elérni a pilótafülkékben. A következő hónapokban a Wizz Air célja, hogy a programot a hálózatában lévő további bázisokra is kiterjesztve a pilótakarrier lehetőségét még több légiutas-kísérője számára elérhetővé tegye.

(A borítóképen: A Wizz Air légiutas-kísérői)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában