útjavítás

2020.07.07. 20:00

Nagyobb kapacitással aszfaltoznak az utakon

Bőven van mit javítani megyénk úthálózatán. Júliustól intenzívebb a munka.

Horváth Imre

Kátyús út az arnóti körforgónál

Fotó: Bujdos Tibor

Az elmúlt hetek változékony időjárásának is köszönhetően ismét erősen kátyúsak megyénk fő- és mellékközlekedési útjai is.

A közútkezelő a tél folyamán hidegkátyúzással tüntette el az úthibákat. Május 1-jén nyitnak az aszfaltgyártó telepek, és indul meg a melegaszfaltozás, amely a télivel ellentétben már nemcsak ideiglenes, hanem hosszú távú úthibajavításokat is lehetővé tesz. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél arról érdeklődtünk, mikor várható a keletkezett úthibák kijavítása.

Mint megtudtuk: a járvány­ügyi helyzet idején is folytak az alap üzemeltetési és fenntartási munkák, valamint a nagy felületű útfelújítási programjaikat szintén tervezetten végezték. Az elmúlt időszak heves esőzései miatt kialakult úthibák megszüntetése, a burkolat takarítása, vízelvezető rendszerek helyreállítása jelenti a legnagyobb feladatot jelenleg a megyében, tették hozzá. Folyamatosan végzik a feladatokat valamennyi kezelésükben lévő megyei útszakaszon.

Több ezer tonna aszfalt

Kiemelten a kátyúzást, a növényzetgondozási munkákat, kaszálást, jelzőtábla- és vezetőoszlop-cseréket, burkolatjelfestéseket, táblázásokat végeznek. Idén eddig több mint 1000 tonna kátyúzóanyagot használtak fel. Július 1-jétől pedig még nagyobb kapacitással dolgoznak.

Hozzátették: a Magyar falu program részeként a társaság kivitelezésében közel 10.000 tonna melegaszfaltot dolgoztak be a megye úthálózatán, saját központi költségvetési forrásból biztosított keretükből pedig idáig 7600 tonna melegaszfaltot építettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában