Sajólászlófalva

2020.07.19. 08:30

Már nem aggódnak, ha beborul

Korábban komoly gondokat okozott a hirtelen lezúduló eső a településen.

Horváth Imre

Fotó: Ádám János

Hatvanmillió forintos vissza nem térítendő támogatásból valósult meg Sajólászlófalva teljes csapadékvíz-elvezetése. A program keretében mintegy másfél kilométer hosszan alakítottak ki nyílt árokrendszert a borsodi településen, melyet szerdán adtak át ünnepélyesen.

Szebben és biztonságban

A 440 lakosú, Pitypalatty-völgyi kistelepülés a lélekszámához képest országosan is kiemelkedő beruházást tudhat ezzel magáénak. A beruházással teljesen megoldódtak a korábbi évek problémái, amiket a hirtelen lezúduló esőzések okoztak. Az átadáson Hubay György, a terület országgyűlési képviselője, valamint Pálcza Józsefné, Sajólászlófalva polgármestere vágta át jelképesen a nemzeti színű szalagot. Hubay György örömét fejezte ki, hogy rövid időn belül ismét egy beruházás átadásán lehet jelen, hiszen a közelmúltban Sajóbábonyban is volt erre lehetősége.

– Itt most összegszerűségében egy még nagyobb beruházást adhatunk át, amelyet a lakosság régóta kért és szeretett volna. Korábban komoly gondot okozott az esőzés a településen, de ezzel már nem lesz probléma a jövőben. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében emellett Sajólászlófalva energetikai fejlesztésre és bölcsőde építésére is sikeresen pályázott. Teljesen új bölcsőde épülhet, 145 milliós támogatás mellett. A Magyar falu program keretében pedig majd’ 15 millió forint értékben nyertek el egy mikrobuszt. Amióta képviselő vagyok, csapatmunkában 280 millió forintot tudtunk idehozni a településre, ami jelentős eredmény – mondta.

A képviselő hozzátette: az a cél, hogy helyben tartsák a lakosságot, és ehhez megfelelő körülményeket teremtsenek számukra. Köszönetet mondott a polgármesternek és gratulált a településnek a beruházáshoz, és további támogatásáról biztosította őket.

– Köszönjük Magyarország Kormányának, hogy a régi vágyunk és álmunk valóra válhatott, a képviselő úrnak pedig az önzetlen támogatást. De a kivitelezésben közreműködők mellett a lakosságnak is meg kell köszönni a türelmet, hiszen az ősszel kezdődött beruházás járt némi fenn­akadással és piszokkal, de nagyon jól kezelte mindenki. Javult a település belterületének védelme, már nem kell rettegnünk, ha borulni kezd az idő. A lakosság biztonságérzete nőtt, de a településkép is sokat javult a beruházásnak köszönhetően – tette hozzá Pálcza Józsefné polgármester.

(A borítóképen: Az ünnepélyes szalagátvágás előtti pillanat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában