évadzáró

2020.07.05. 07:00

Lezárták az idei évadot

Rengeteg élménnyel és még több jövőbeni tervvel búcsúztatta a 2019/2020-as évadot a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Apagyi Beáta

Fotó: Kozma István

Bár a járványhelyzet kényszerpihenőre küldte a társulatot, mégis 80 koncertet, 32 ezer nézőt, két külföldi turnét és megannyi különleges produkciót tudhat magáénak. A szezont záró társulati ülésen a jubiláló, a nyugdíjba vonuló, a legtöbb szolgálatot teljesítő tagokat köszöntötték, illetve az „Évad Zenésze” kitüntetés is gazdára talált.

Megvalósulnak az elmaradtak

Az évad során sok programot kellett lemondaniuk vagy épp elhalasztaniuk, mégis tartalmas évet tudhatnak magukénak. A saját szervezésű programjaik közül igyekeznek majd a legtöbbet pótolni. A vendégszereplések, illetve az erdélyi turné szintén meg fog valósulni a későbbiekben. A bérletes sorozatokon kívül folytatják a Miskolcon már jól bevált egyedi koncerteket.

– A két miskolci és a budapesti sorozatunk is tartja a népszerűségét, a Tűzvarázs, a Hangforrás, valamint a FényÁrnyék bérlet koncertjei is közel teltházasak voltak. Összességében sikeres évadot zárhattunk, örülünk, hogy növelhettük a nézőszámot, valamint hogy az Újévi hangversenyeinkből 5 teltházas alkalmat tartottunk meg, igyekeztünk az ifjúsági programjainkat is népszerűsíteni az évad során – sorolta Szászné Pónuzs Krisztina, a Zenekar ügyvezetője.

Díjakat adtak át

Az évadzáró társulati ülésen tiszteletét tette Ignácz Dávid jegyző, Burkuti László Közművelődési és turisztikai tanácsnok, Antal Mátyás művészeti vezető. Díjazták a legtöbb szolgálatot teljesítő, jubiláló kollégákat, valamint az évad zenésze díjat is oda­ítélték. 25 éve dolgozik a zenekarnál Ferencz Enikő kürt szólamvezető, Kakuk Zoltán harsona szólamvezető. 30 éve oszlopos tagja a társulatnak Monok Ildikó brácsás, valamint Szabó Istvánné Bíró Marianna 1. hegedűs. 40 éve erősíti a társulatot Czakó Péter klarinétos. Az elmúlt évadban a legtöbb szolgálatot teljesítette Dömötör Tamás, Soós Tibor ütőhangszeres művészek. Az évad zenésze díjat a zenekar tagjai Siklósi Tamás, fuvola szólamvezetőnek ítélték oda.

Az új évadot augusztus 21-én nyitják meg Emődön egy filmzenés koncerttel, augusztus 22-én folytatják egy borkóstolóval egybekötött Kastély-szerenád koncerttel, az edelényi L’Huillier Coburg kastély udvarán. Szeptemberben pedig a Szinva teraszon adnak ízelítőt a 2020/2021-es évad kínálatából.

(A borítóképen: Az évad zenésze díjat Siklósi Tamás fuvola szólamvezető vehette át)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában