Szerencsi Mentőállomás

2020.07.14. 14:30

Kezükbe vették a sorsukat, meg is lett az eredménye

Az eszközfejlesztésről a Szerencsi Mentőállomás dolgozói maguk is gondoskodnak.

Novák Krisztina

Forrás: Szerencsi hírek

Az elmúlt év végén vetődött fel a gondolat, hogy létrehoznak egy olyan egyesületet, amellyel mentőállomásuk autóinak felszereltségét eszközökkel tudják támogatni, illetve az állomást kicsit komfortosabbá, otthonosabbá tudják varázsolni. Ennek eredményeképpen létrejött a Dél-Zempléni Mentőkért Egyesület.

Egymást is támogatnák

– Első körben a bajtársaink csatlakoztak a kezdeményezéshez, illetve dr. Szemán Ákos, Taktaharkány polgármestere ajánlotta fel a segítségét – tájékoztatta lapunkat Tőkés Zoltán, a Dél-Zempléni Mentőkért Egyesület elnöke. – Elképzeléseink között szerepel az is, hogy ha valamelyik kollégánk a mentőállomásról bajba kerül, például hosszabb betegség miatt kiesik a munkából, ami az elmúlt időszakban sajnos többször is előfordult, akkor őt és a családját anyagilag is tudjuk támogatni.

Korszerű defibrillátor

Tőkés Zoltántól azt is megtudtuk, Tóth István állomásvezetővel egyeztetve minél szélesebb körben szeretnének nyitni az emberek felé, hogy a lehető legtöbben betekintést nyerjenek a hivatásukba. Céljaik között szerepel az is, hogy az iskolákban, akár interaktív beszélgetés, akár elsősegély-oktatás formájában, minél hamarabb megismertessék a mentők munkáját a gyermekekkel is.

– Nagyon jó a kapcsolatunk a hozzánk tartozó települések polgármestereivel, ezért mindig szívesen támogatták

az elképzeléseinket, amelyekkel hozzájuk fordultunk – mondta Tőkés Zoltán. – Segítségükkel többek között kopjafát állítottunk elhunyt bajtársaink emlékére a mentőállomás udvarán, az országon egyedülálló módon.

A koronavírus-járvány ellenére a Dél-Zempléni Mentőkért Egyesület vállalkozók, magánszemélyek, polgármesteri hivatalok és az Országos Mentőszolgálat Alapítvány támogatásával július 6-án egy modern és korszerű Lifepak 15 EKG-defibrillátor készülékkel emelte még profibb szintre a szerencsi mentők munkáját.

Segítséget kaptak

– Az adakozók mellett segítségünkre volt dr. Kádár Balázs, az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezet igazgatója, akinek a szakmai segítségével szereztük be a gépet – tudtuk meg az egyesület elnökétől.

(A borítóképen: Tőkés Zoltán, a Dél-Zempléni Mentőkért Egyesület elnöke és Tóth István, a Szerencsi Mentőállomás vezetője az új defibrillátorral)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában